"Крайно време беше и мен да ме поканите", казала хубавата певица Десислава, когато Слави Трифонов се обадил, за да я покани в журито на "Гласът на България". Неговата продуцентска компания "Седем-осми" прави предаването.

Всъщност двамата вече се познавали доста добре, защото Деси е била гост в шоуто му 6-7 пъти. Макар че почти не мислила дали да приеме предложението, или не, в началото певицата не била така уверена в решението си, пише ''24 часа''. Притеснявала се да не би коментарите във формата да звучат нелепо, защото няма музикално образование. Завършила е техникум по енергетика в Гълъбово. "А и си казах: коя съм аз, за да казвам на хората дали могат да пеят. Но пък щом са ме поканили, явно има защо. Все пак имам 18-годишна кариера зад гърба си. Когато ми се обади Слави Трифонов, ми каза, че са се спрели на мен, защото ме оценяват като изпълнител, който има отношение към различни стилове", разказва Деси.

Тя и останалите членове на журито - Орлин Горанов, Наско от Б.Т.Р. и Миро, вече са сформирали отборите си от по 16 човека. Това станало в рамките на 4 снимачни дни. Кастингите на тъмно вече са приключили, а другата седмица започват вокалните двубои. В тях двама души от един отбор пеят определено парче, а менторът решава кой да отпадне. Стартът на "Гласът на България" по Би Ти Ви е на 21 септември.

"Аз отдавна съм фен на формата. За мен е чест, че ме поканиха. Това предаване придава тежест на тези, които участват в него. Това е прекрасен шанс да покажеш на хората какъв си всъщност. Защото аз друга не мога да бъда - аз съм себе си. Независимо дали съм строг, или по-добър треньор, няма да изневеря на себе си. Когато си искрен, хората са склонни да простят дори и по-негативните ти коментари", смята певицата.



*Певицата с половинката си Светлозар Савов

Първият човек, с когото споделила решението си да се включи в шоуто, бил приятелят - ММА боецът Светлозар Савов. Двамата са заедно от около 3 г. Запознали се покрай участието му в неин клип.

Той живее в Русе, а тя - в София със сина си Майки. Жълтите медии постоянно ги разделят, събират, женят. "Мен ме забременяваха няколко пъти. Той вече два пъти ми е бил шута досега. Ами не може ли един път да напишат, че аз съм го зарязала - един път той, един път аз - да има някакъв баланс. Това е моят апел към тях", смее се Деси. Но и двамата със Светлозар смятат, че бракът не е най-важното. По-сериозната стъпка би била да имат дете. "Аз лично се надявам скоро да се случи, но всичко е Божа работа", усмихва се тя.

Синът й Майки е вече тийнейджър. Роден е в САЩ, където певицата живяла за кратко с баща му. Там издала и албум през 2001 г. Майки е на 13 г. и ще е в седми клас. "Няма да му е лесно, защото ще държи изпити. Ще трябва да влезе в някое хубаво училище", казва Деси.

Преди време тя мислела отсега да прати Майки да учи в САЩ, при баща му Михаил, който живее там. С него Деси поддържа отношения, но като цяло им е трудно да са приятели. "Това си е въпрос на характери. В името на детето се стараем. Но като цяло аз се грижа за него, аз вземам важните решения. За добро или зло, той участва малко", казва Десислава.

*Деси с Майки

Майки ще учи в България поне още една година. Но на нея се иска "да попие от манталитета навън. Европейците са по-възпитани от нас. Ние си го имаме балканското. Той не е от най-големите отличници, но така или иначе професор няма да става. Не е нужно да мъчим децата си, трябва да изберем училище, което да е по силите му. Искам преди всичко да стане достоен и добър човек. Да намери своя път в живота. Това не са непременно най-добрите университети в света", обяснява Десислава.

През есента на 2005 г., тя се жени за своя годеник Галин - настоящия съпруг на колежката Галена, с когото се развеждат само след година. Но отношенията с двамата днес не са конфузни. Напротив. "Аз много ги харесвам като двойка, характерите им си пасват добре. И не го казвам с лицемерие, искрена съм. Отдавна ги приемам като двойка - Галин и Галена", обяснява Десислава.

Още по време на формата ще е готов клипът й към дуета с немския рапър Нана. Заснели го, когато бил в България в началото на август. Във видеото участва и 10-годишният син на певеца. Заснет е в луксозен столичен клуб, а като декор е използвана ретро кола от Киноцентъра в Бояна, която Скарлет Йохансон шофира във филма "Черната далия", заснет през 2005 г. в България. "В клипа трябваше да участва и Papa Bear, но той си изпусна самолета. Бяхме му взели билет, хотел, беше официално поканен, но не успя да дойде. А пътуваше от малък град в Германия, откъдето полетите до България са нарядко", обясни Деси.

Тя и Нана се запознали след негово участие в столичен клуб. Деси пеела в друго заведение, в което той отишъл да се забавлява. В почивката между песните отишъл в гримьорната и предложил да направят дует. Още щом се прибрал в Германия, подготвил парчето и пратил аранжимента. Тя съчинила мелодията на своята част, а текста написала нейната пиарка Лилия Райкова. "Тя неведнъж ми е помагала така. Текстът на Baby също е неин. Много си я бива. А майка и е толкова мила и топла жена, много съм им благодарна", казва Деси.

*Десислава с останалите членове на журито в "Гласът на България" - Наско от Б.Т.Р., Орлин Горанов и Миро

Малко след запознанството си с Нана тя отива на концерт на Бой Джордж в Ротердам. Там се запознава и с него и той предлага да работят заедно. Правят два проекта, които още не са видели бял свят, но Деси се надява това да стане скоро. В момента Бой Джордж е зает, защото подновява работата с групата си. Дори записват нов албум. "А и ако при парчето с Нана и двамата сме продуценти, в тези с Бой Джордж е само той. Аз само участвам в неговите проекти, така че не знам кога смята да ги пусне. Той е много ексцентричен, но в същото време мил и човечен. Готина личност, която си струва да познаваш отблизо", казва Деси.

*Nana и Деси

В едната песен на Бой Джордж и двамата пеят на български. Другата - "Калино моме", е смесица между поп и фолклор. "В нея преминавам от единия в другия стил още по време на една и съща фраза. Винаги съм искалa да го направя. Това са едни по-музикантски, по-експериментални неща.

*Деси и Бой Джордж

Трудно ни е да бягаме от комерса, защото това ни храни и всеки един по-различен проект ни доставя душевно удоволствие", казва Деси.

Въпреки че като дете тренирала карате и искала да става полицай, тя пее от съвсем малка. "Първата ми сцена беше една табуретка вкъщи. Когато колехме прасе, татко ми, Бог да го прости - той е покойник от 2 г., като си пийнеше, казваше: Айде, качвай се на табуретката. И пеех народни песни, лепяха ми петолевки по челото", смее се Деси.

В рода има и други музикални таланти. Дядо разказвал, че прадядо по майчина линия - Продан, знаел 1000 народни песни. Прадядо по бащина линия също пеел. Майка за кратко имала група в гимназията, вуйчо е самоук и свири на няколко инструмента, а брат , който от няколко години живее и работи в Англия, свирел като малък на акордеон и също пее народни песни. "Така че имаме талантливи хора в рода. Но явно на мен се е паднало и да го прославя", казва Десислава.

Първият албум с участието е "Оркестър Раднево и солисти" от 1996 г. и излиза, когато тя е само на 17 г. В момента тя работи по няколко проекта едновременно. До края на годината в ефир ще е и новото попфолк парче, което подготвя.