Десислава, която не успя да спечели първото място в българската "Евровизия", което да ѝ даде право да представи страната ни в европейския конкурс през май тази година, разкри защо се е скрила от медиите веднага след финала на 29 февруари.

"Веднага след "Евровизия" заминах, за да празнувам рождения си ден в чужбина и затова не съм давала интервюта. Някъде около 10 дни ме нямаше. През това време разбрах, че всякакви неща са се изписали и по-добре, че ме е нямало" - сподели певицата в "Тази сутрин" по bTV.

Тя бе категорична: "Нямаме никакви проблеми със Софи. По повод това нещо с "циганите" наистина видях доста нападки срещу мен. Смятам, че не е нормално просто да се извади едно изречение от контекста и да започнат да ме обвиняват в расизъм едва ли не". На въпроса: "Смяташ ли, че Софи те победи с това, че е накарала родата да гласува", аз се пошегувах и казах: "Толкова ли много цигани да има в България". Може би трябваше да кажа "роми" или и аз не знам какво. Те самите си се наричат "цигани" по цял свят и дори се гордеят с това. Колегите, които са от цигански произход в България, аз не съм чувала някой от тях да каже досега: "аз съм българин" или "аз съм българка". Те си казват, че са цигани и се гордеят с това, в което няма нищо лошо".

Десислава обясни, че е внимателна как възпитава детето си и даде пример с бащата на сина си, който не бил толерантен към малцинствата, затова и певицата ограничила контактите на сина ѝ с него.

"Аз открай време разсъждавам по този начин - човек не е виновен какъв точно се ражда" - каза тя и подчерта, че обвиненията в расизъм са безпочвени: "Иска ми се на хората да им стане ясно, че това са пълни глупости".

Десислава не скри разочарованието си, че не е успяла да спечели българската "Евровизия" и да представи тя страната ни в Баку: "Почувствах се малко подведена от това, че комисията първоначално, без да знаят кой изпълнител коя песен изпълнява, ме поставиха на първо място, след това на полуфинала отново на първо място по точки и след това на финала всъщност на шесто място" - обясни певицата.

В публичното пространство доста упорито се говореше, че финалът е предизвестен в нейна полза, което може и да е повлияло при журирането, на мнение са мнозина: "Може и това да е изиграло някаква роля, но не мога да си обясня и до момента как така комисията първоначално смята, че песента ми е най-добрата, след това на полуфинала отново - ноември месец смята, че е най-добрата, януари месец смята, че е най-добрата и февруари... Явно много голяма част от тях са решили вече, че не е най-добрата. Два пъти ми дадоха по 12 точки, след което на финала ми дадоха 5 точки" - каза тя, пишат от signal.bg.

Десислава разкри, че е имала вътрешна информация от "кухнята", която все още не е потвърдена и доказана, според нея: "Това е някакъв антивот - 8 човека са гласували с нула за мен. Единият от хората, гласувал с нула, беше Енчев, който минути преди да обявят победителя, разбрах, че първо е гласувал с някакви точки за мен, после е гласувал с нула. Пошегувах се зад кулисите и му казах: "Енчев, разбрах каква нула си ми завъртял" - така на шега. Той обаче дойде до мен и ми каза: "Знаеш ли защо?" - съвсем нагло в очите, от което аз останах като гръмната - "Защото всички казаха, че ти ще спечелиш и мен ме хвана яд и викам, аз пък ще гласувам ей така, нарочно - с нула. Между другото много ти харесвам парчето, а пък страшно го представи сега на финала. Просто шоуто ти беше много добро. Но ей така, реших да обърна вота, така ми беше кеф"- разказва Десислава.