Понякога двамата със сина ѝ Майки, който догодина ще е в седми клас, сами измислят рецепти с наличните продукти от хладилника. Той обича най-много ястията, в които има картофи. А Деси внимава с калоричните храни и набляга на салатите, пилето и рибата.

Преди години, когато ѝ предстояло да снима видеоклип или да позира за фотосесия, гладувала. Две, дори три седмици карала на фрешове, но сега е осъзнала колко вреден е този суров режим. Днес чаровната певица се старае да се храни често и по малко. Установила е, че малките порции по 4-5 пъти на ден ускоряват метаболизма. С такова хранене, с пиене на много вода и със спорт от 3 до 5 пъти в седмицата тя успява винаги да е в безупречна форма.

За закуска

предпочита нещо по-леко. “Обикновено яйца със сиренце, ако съм на диета, ям само белтъците, или кисело мляко с овесени ядки. На обяд и на вечеря най-често ям салата, печени зеленчуци с риба или пиле, понякога и ориз”, разказва тя. От зеленчуците певицата не яде само аспержи, и то не защото не ги обича, а защото е алергична.

Вкъщи за менюто се грижи предимно тя. Половинката ѝ Светлозар не готви. А и двамата все още не живеят заедно. Двойка са от 3 г. Запознават се покрай неин клип, в който и той участва. ММА боецът живее в Русе, а Деси е в София с Майки. “Смятам, че отчасти е вярно, че любовта на мъжа минава през стомаха, но не изцяло. Определено е плюс за една жена да може да готви”, казва певицата.

Освен солени гозби, Деси умее да меси и печива. Преди месец, когато била в родния си Пловдив, ѝ се наложило да прати документ на своя приятелка в София.

Намерила кутия за обувки, в която решила да го сложи, но като я отворила, ѝ се сторила доста празна. Затова я напълнила с домашни питки със семена и сирене и кекс с пълнозърнесто брашно и кафява захар. “Увих ги в салфетки и изпратих кутията. Тя ми звънна на петата минута, след като я отвори. Беше много изненадана и много ѝ бяха харесали и кексът, и питките. Смееше ми се по телефона, как може в 22,00 часа да “нагъва” тесто. Казах ѝ: “Тези неща са здравословни, тях може”, смее се Десислава.

Тя има голям опит и със сушито. Буквално голям, защото веднъж с озвучителя, с когото работи, завили огромно количество рулца. “Ние завиваме суши, нашите приятели ядат – не можехме да им смогнем. На нас ни се отяде от готвене и завиване часове наред, а те изядоха някакво огромно количество”, смее се Деси. Обикновено по празници готви тя.

Въпреки натоварения си график, певицата Десислава намира време да готви 2-3 пъти в седмицата.





Десислава









Източник: "24 часа"