"Много ми харесва да съм актриса и много се вживявам, когато трябва да вляза в роля. Отделям много време за научаване на репликите. Кефя се на актьорството и това е!"

Това заяви пред "България Днес" фолкпевицата ДесиСлава, която не крие, че има амбиции към големия екран.

За нейната артистична кариера се заговори през последните дни, когато актьорът Калин Сърменов разказа, че я е гледал в български филм.

"Имаше един филм навремето, казваше се "Малък голям" - и изведнъж си давам сметка, че гледам един уникален български филм на режисьор, чието име дори не знаех. Григоров, това запомних само. И оператора - един фотограф, с когото съм работил навремето - Темелко Темелков. А филмът е правен толкова без пари, че сигурно е сниман с фотоапарат. Но за мен е най-добрият филм, който съм гледал от новата история на българското кино! Вътре една чалгаджийка, май се казваше Деси Слава, но те на мен всички са ми еднакви, така се беше справила с ролята си, че й станах фен - и ако я видя някой ден, ще й целуна ръка. Беше се справила изключително, за ужас на българските актриси", разказа Сърменов.



"Признанието на Калин за актьорството ми може само да ме ласкае и го приемам като голям комплимент. Аз също много му се кефя, като любимата ми негова роля е от сериала "Седем часа разлика", където играе лошия Милото", заяви изпълнителката.
До участието й във филма се стигнало съвсем случайно. Тя имала фотосесия при Темелков, когато се появил негов приятел - режисьорът Асен Григоров. Той поканил ДесиСлава да играе себе си във филма и тя веднага се съгласила. Лентата разказва за деградирането на хевиметъл банда, които били на върха на славата, но в един момент започнали да пият и да се друсат. Във филма фолкпевицата е представена като контрапункт - също е на върха на славата, но не се поддава на пороците и продължава да е успешна изпълнителка.

Изпълнителката знаела, че продукцията няма да добие голяма популярност, но въпреки това участвала - най-вече заради голямата си страст да бъде на големия екран. Тя толкова добре се подготвяла за сцените, че дори нямало нужда от много дубли и работният процес с нея минавал много добре

След изявата си в "Малък голям" ДесиСлава била поканена да участва в сериала "Столичани в повече", където се изявява като разглезена изпълнителка. И там тя блеснала със супер актьорски умения, на които част от популярните български актриси могат само да завидят.