Освен Ден на Европа, 9-ти май е и празник на Златарица.

ММА боецът Светлозар Савов, който е родом от града, бе на събитието, заедно със семейството си и с приятелката си - певицата Десислава.

Зарко, както го знаят всички, бе награден с грамота за почетен гражданин на Златарица. ММА боецът прослави родния си град с победите си на ринга и кметът на града Пенчо Чанев с гордост го награди.

"Искам да благодаря на всички присъстващи. Това отличие е чест за мен! Където и да съм бил по света, винаги съм казвал, че Златарица е моят роден град и съм се гордял с това! Уверявам ви, че ще дам всичко от себе си, за да постигам по-високи спортни резултати, за да продължавам да прославям Златарица!" - заяви ММА шампионът на WFC в категория до 84 кг.

Десислава бе в Златарица, за да подкрепи приятеля си и съвсем спонтанно я изкараха на сцената да поздрави и хората за празника. Поради проблеми с техниката, на певицата ѝ се наложи да импровизира и помоли местния оркестър "Репортерите" да ѝ акомпанира. Изпълнителката на "Усещам" изпя няколко фолклорни песни, с което вдигна настроението на събралото се множество.

Акцент в тържествата за празника на града бе изложба с уникални 102 шевни машини на Иван Вачков, пише signal.bg.

"Много се радвам за Зарко - той наистина заслужава наградата!" - коментира Десислава.