Покрай участието си в конкурса за българската песен в "Евровизия" Десислава и Софи Маринова бяха вкарани волю-неволю в скандал, за който и двете са категорични, че медиите имат вина.

"Пресата винаги спекулира. Толкова много интервюта прочетох и неща, които уж аз ги казвам , написани с тиренце" - споделя Десислава в "Тази събота" по БТВ и подчертава:

"Със Софи не сме скарани, абсурд. Напротив, аз храня едно много добро чувство към нея. За мен тя е един уникален талант, много е естествена. Разбира се й желая успех на "Евровизия", наистина ще се радвам, ако тя представи добре България, в което същност аз не се и съмнявам".

За пореден път певицата обясни от какво е породено разочарованието й при участието в българската "Евровизия" и как оценките на журито будят недоумение у нея.

"Въпросът е друг. По-скоро бях разочарована от комисията за това, че на първоначалните прослушвания и на полуфинала ми дадоха 12 точки, които ме поставиха на 1-во място , след което на финала имаше един страхотен обрат, 6-то място и 5 точки, което толкова много ме забива, че дори и 1-ва в публиката, аз вече нямам никакъв шанс да спечеля, което ми се стори тенденциозно. Това по някакъв начин ме разочарова, иначе на мен много бързо ми минава, така че съм си в настроение и това отдавна е забравено" -казва изпълнителката.