Легендата на българската гимнастика слага край на спортната си кариера с 85-минутен галаспектакъл, озаглавен "Пътят".

Атрактивното шоу е в събота от 19:30 ч. в зала "Арена Армеец" в София. Броени часове остават до голямото събитие в българската гимнастика - бенефисът на най-успешния ни състезател в този спорт Йордан Йовчев.

Билетите вече са разпродадени и зала "Арена Армеец" в София ще бъде пълна (12 500 места) за лебедовата песен на спортната легенда. 85-минутният галаспектакъл, озаглавен "Пътят", е в събота от 19.30 часа и всички приходи от него ще бъдат дарени за благотворителност.

Любопитното е, че наред с изявени имена в световната гимнастика, на сцената с Данчо Йовчев ще застанат и млади надежди, като всички заедно и поотделно ще демонстрират най-доброто от уменията си.

"Ще има много деца, музика и светлини. Ще бъде много интересно. Надявам се да направим нещо, което ще остане за спомен. Хубаво е, че залата ще бъде пълна. Това беше нашата цел", каза Йовчев ден преди шоуто.

Над 150 спортисти от цял свят ще вземат участие в спектакъла. Сред известните имена са легендарният Юри Кеки, четирикратният олимпийски шампион Алексей Немов, двукратната световна шампионка Кортни Купетс и други. Най-малките участници са само на 7 години.

Ще видим изпълнения на ансамбъла по художествена гимнастика, на Силвия Митева, както и на най-добрите състезатели по скокове на батут, аеробика и акробатика. Бившите гимнастици Артьом и Томас пък ще демонстрират забавни еквилибристики.

Церемонията, слагаща край на изключителната спортна кариера на Йордан Йовчев, ще бъде с биографична тематика, пишат от bsport.bg.

"Искаме да зарадваме зрителите и да върнем жеста, който те са правили за нас през годините, чрез подкрепата си. Няма да е тъжна вечер, нито ще следим за неточности при изпълнение на съчетанията, както на състезание. Целта е да се забавляваме", каза още големият български гимнастик в навечерието на бенефиса си.