Анджелина Джоли е решила да предаде любовта си към хуманитарните каузи и на своите деца. При посещението си в неделя в бежанския лагер „Затари“ в Йордания актрисата взе със себе си двете си дъщери – 14-годишната Захара и 11-годишната Шайло. Там те се срещнаха със сирийци, избягали от продължаващото насилие в родината си, включително с момичета на възрастта на двете дъщери на Джоли.

Това бе третото посещение на бежански център за Шайло и първото за Захара.

42-годишната актриса каза пред бежанците, че те я вдъхновяват и й дават надежда.

„След седем години война повечето сирийски бежанци са изразходвали спестяванията си. Повечето от тях вече живеят под прага на бедността, с по-малко от 3 долара на ден. Представете си какво би означавало това за вашето семесйтво. Тук става дума за семейства без достатъчно храна, деца, които не могат да получат медицински грижи, млади момичета, които са застрашени от принудително встъпване в брак в ранна възраст и много сирийци, които посрещат седмата зима без подслон", добави Джоли.

Що се отнася до дъщерите на Джоли, оказа се, че те сами са изявили желание да придружат майка си в пътуването. 9-годишните близнаци Вивиан и Нокс са останали във Франция с големите си братя Мадокс и Пакс.

Текст: Woman.bg