Тазгодишната КИНОМАНИЯ ще зарадва най-малките си фенове и техните родители с 3 анимационни и 2 игрални филма от различни краища на света. Всички те са дублирани на български език.

Родното предложение “Пук” на режисьора Анри Кулев е по обичаната от поколения деца приказка на Валери Петров. Малката Лили е на телефона, слушайки трепетно приказка. Историята е така пълна с обрати, че тя неусетно става неин герой. Телефонна кабина се превръща в подводница и Лили се гмурва в океанските дълбини. Това е само една от прелестните фантасмагории в анимационната екранизация. „Пук” е находчиво съчетание между анимация и игрално кино.

Филмът е озвучен с гласовете на: Антон Радичев (Хрили), Христина Ибришимова (Лили), Петя Силянова (Мидата), Линда Русева (Медузата), Димитър Иванчев (Октоподът) и Веселин Ранков (Калканът).

“Пук” може да видим в кино “Люмиер” на 22 ноември от 12:30 часа. Филмът е подходящ за деца между 4 и 11 години.

Не по-малко интересна е канадската анимация “Шаманите на севера”, режисирана от Нанси Савард. Тя разказва историята на едно пътуване на съзряването, което трима млади инуити предприемат в търсене на обетованата земя Сарила с надеждата да спасят своето племе.

“Шаманите на севера” гледаме на КИНОМАНИЯ на 22 ноември от 11:00 часа и на 29 ноември от 10:00 часа в кино “Люмиер”. Подходящ е за деца от 9 до 12 години.

Децата не бива да пропускат и “Снежната кралица 2” на руския режисьор Алексей Цицилин, където тролът Орм, един от спасилите кралицата в първата част, се впуска в шеметно приключение, за да научи, че приятелството, щастието и истинската любов не могат да бъдат заслужени с измама.

Малчуганите могат да видят “Снежната кралица 2” на 21 ноември от 12:00 часа и на 28 ноември от 10:30 часа в кино “Люмиер”. Анимацията е подходяща за деца от 3 до 10 години.

Френската продукция “Ваканциите на малкия Никола” също е пълен с вълнуващи преживявания. През лятната ваканция малкият Никола и родителите му тръгват към хотел на морския бряг. На плажа момчето бързо си намира нови приятели, намесва се момиче и естествено се натрупват недоразумения и се случват куп пакости.

Филмът е на режисьора Лоран Тирар, а в ролите се превъплъщават: Валери Лемерсие, Кад Мерад, Матео Боаселие, Доминик Лаванан, Франсоа-Ксавие Демезон, Були Ланер, Жюдит Анри, Даниел Превос и Лука Дзингарети.



Лудориите на малкия Никола ще видим в “Люмиер” на 29 ноември от 11:45 часа. Филмът е за деца между 6 и 10 години.



“Капитан Саблезъб и съкровището на Лама Рама” е норвежкото предложение в детската програма на КИНОМАНИЯ. Режисьори са Лиса Мари Гамлем и Джон Андреас Андерсен, а в ролите ще видим: Кире Сиднес, Виняр Петерсен и Тува Новотни.

Гледаме го в рамките на КИНОМАНИЯ на 28 ноември от 12:00 часа в кино “Люмиер”. Подходящ е за деца между 7 и 11 години.

Цената на всички детски прожекции е 5 лв. за деца и 7 лв. за възрастни.

КИНОМАНИЯ 2015 започна на 12 и ще продължи до 29 ноември. Фестивалът, който е част от културния календар на Столична община, показва най-качествените нови филми от световното кино, които не са показвани у нас досега, както и “златни класики” в памет на велики режисьори и звезди. По традиция представяме наградените ленти от тазгодишните световни фестивали в Берлин, Кан, Венеция и др.