Барабанистът на най-големия оркестър за тракийска народна музика "Канарите" Стоян Стоев - Големия Канар, отива в затвора. Причината е шофиране след употреба на наркотици. Магистратите са решили престоят му зад решетките да бъде при първоначален общ режим. Стоян Стоев ще бъде лишен от шофьорската си книжка през следващите 2 години и трябва да плати 490 лв. глоба.

На 29 декември Стоев седнал зад волана на БМВ-то си. На пловдивски булевард обаче е спрян за рутинна проверка от екип на КАТ. Направен му е тест за наркотици, който реагирал на кокаин. Малкият Канар, който е син на основателя на оркестъра Атанас Стоев и брат на съпруга на поп-фолк дивата Джена, е бил отведен в ареста за 24 часа. След това му било повдигнато обвинение, а сега пловдивският районен съд взе решение той да лежи шест месеца, съобщава marica.bg.

По време на образуваното срещу него бързо производство той изказа съжаление за стореното и сключи споразумение с прокуратурата, признавайки грешката си. Стоян Стоев вече е бил осъждан за притежание и разпространение на наркотици и е излежал присъдата си.