Пригответе се за един истински разговор, защото когато става дума за стареене, Камерън Диас не си премълчава.

Актрисата и наскоро считана за лайфстайл гуру, споделя мислите си върху всичко, свързано със стареенето. От сиви коси, до плодородие и менопауза. Всичко това можем да прочетем в книгата й "Дълголетие", както и да научим девет неща за акртисата, благодарение на които тя успява да изглежда вечно млада.



1. Тя приема съветите на лекарите сериозно

Актрисата посещава лекарския кабинет не само, когато е болна, но и в случаите, когато е здрава. Според нея жените трябва да задават повече въпроси на лекарите по време на преглед.

2. Първата стъпка към преминаване към старостта е приемането й

В проучване за изучаване на корелацията между позитивност и дълголетие, е установено, че хората, които приемат спокойно старостта и се запознават с нейните особености, са по-здрави от връстниците си с негативна нагласа.

3. Добре е да се тревожите за менопаузата

Докато светът чака със затаен дъх да види как Диас ще се справи с майчинството, личните й разсъждения за това събитие са странно утешителни за жени, които са решили да не или не могат да създадат поколение. "Една жена не се определя от идването на цикъла или дали е в състояние да има дете", пише тя.

4. Тя получава малко помощ от приятелите си

Вашето емоционално здраве е също толкова важно, колкото и физическото благополучие, и в дългосрочен план стресът може да окаже вредно влияние върху тялото. Излизането с приятели и укрепване на социалните връзки никога не е било по-важно, особено след като повече проучвания съобщават, че се увеличава броят на възрастните, които изпитват самота и изолация.

5. Тя се застъпва за средиземноморската диета

Според Диас, на база на едно скорошно проучване, което проследи хора в течение на четири години, които са следвали средиземноморската диета(която набляга на консумацията на пресни продукти, пълнозърнести храни, протеини и здравословни мазнини), те са по-здрави, за разлика от тези, които консумират сладки, преработени храни и ядат късно през нощта. В допълнение към намаляване на риска от развитие на болестта на Алцхаймер с 50 на 100, участниците също са намалили риска от сърдечно-съдови заболявания, рак на дебелото черво, и инсулт.

6. Тя иска да стигнем до фитнеса

Въпреки повсеместното присъствие на хранителни добавки, старомодните упражнения са най-добрият начин да се компенсират неща като остеопороза и други, свързани с възрастта, здравословни проблеми. Самата тя е фитнес маниак. Изследователи от Станфордския университет изследват взаимовръзката между бегачи над 50-годишна възраст и такива, които не тренират, и е установено, че бегачите имат по-ниски нива на възпалителни маркери, отговорят по-добре на ваксини и показат подобрено психическо функциониране в сравнение с техните по-слабо активни връстници.

7. Най-голямото й съжаление

Диас, която пуши по 20 цигари на ден, признава, че пушенето ускорява стареенето и е най-лошата й грешка в живота: "Ако имах машина на времето и можех да се върна в този период от живота ми, никога нямаше да запаля първата цигара ", пише тя. Нейният съвет? Никога не спирайте да опитвате да се откажате, защото всяка минута е от значение. В рамките на 12 часа от отказването, тялото ви вече ще започне да се възстановява.

8. Сутришните й навици

Актрисата казва, че перфектните й дни започват с оправяне на леглото, изпиване на литър вода, медитиране в продължение на 20 минути, ядене на тост с авокадо или купа с овесени ядки и изчисляване на задачите. Този режим, който отнема малко повече от час, съчетава почивка, хранене и движение, я зарежда за целия ден.

9. Тя посреща 40-те си години с отворени обятия

Животът не е в това да бъдеш млад. Според Диас, която отпразнува 43-тия си рожден ден на 30 август, посрещането на средната възраст е здравословен начин да се признаят  личните постижения. "Живяла съм достатъчно дълго, за да съм научила тези уроци, за да съм спечелила тези взаимоотношения, открили съм всички тези нови слоеве от себе си", пише тя.