Деян Донков е бил истинският предател в предаването „Къртицата" по ТV7, пише „Всеки ден".

Продуцентите съчинили мащабната измама в последния момент, след като Донков е отпаднал по време на извънредните елиминации няколко дни преди мащабния финал.

За това, че е саботьор, всъщност дори Донков не знаел.

Всъщност истинска къртица в шоуто нямало. Иван и Андрей са щели да кажат в последния момент на един от участниците, че трябва да приеме ролята на саботьор. Иначе е нямало да си вземе хонорара.

Донков е бил най-сигурният кандидат за тази роля, затова и създателите на шоуто през цялото време насочвали зрителите и останалите участници с жокери, които да уличат Деян. Едно от доказателствата е, че записът на Кирил, в който той уж приема ролята на къртица, беше без дата. Освен това Иван и Андрей бяха искрено изненадани, когато Донков излезе от шоуто и не успя да отговори правилно на въпросите от теста за елиминации.

Продуцентът Ники Николов е дал изключително подвеждащи и двусмислени жокери, които насочваха подозренията хем към Донков, хем към Кирил. Това е направено именно с цел да има резервен вариант.

Например с „джагата" той искал да предизвика асоциации с „Джаро", което пък да доведе до „Под прикритие" и да насочи подозренията към Киро, който участва в сериала. Но във филма основна роля има и Деян Донков. Има още много жокери, които повече подказват, че гаджето на Радина Кърджилова е предателят, а не Киро. Например думите пясък, пъзел и хамелеон водят до филмите „Стъпки в пясъка", „Пъзел" и „Цветът на хамелеона", в които той участва.

И най-важното нещо - Деян Донков играе къртицата във филма „Под прикритие", а именно това също бе споменато в жокерите. Всичко подсказва, че Деян Донков е бил предвиден за Къртица, но след неговото отпадане е трябвало тази роля да заеме неговия колега Киро.