"Не съм изгонен от "Къртицата", а не съм успял на теста."

Така се сопна актьорът Деян Донков в ефира на TV7, след като бе поканен като гост да коментира участието си в риалити формата.

"Изгонен ли му казвате, за да звучи. Аз бих казал не успял на теста, защото малко на тото го играх. Това е за мен", обясни Донков. Той сподели още, че не съжалява за участието си и е бил готов да си тръгне.

Попитан кой е "Къртицата", актьорът каза, че всеки може да бъде и няма някой заподозрян конкретно. "Казвам истината. Не мога да кажа кой е. Всеки от останалите може да бъде", обясни той.

Водещата Мая Костадинова с притеснение и извинение, казано на няколко пъти, го помоли да й прости, че ще го пита и лични неща, но трябвало. Така темата на разговора се насочи към приятелката на Донков - Радина Кържилова.

Както е известно, тя влезе за кратко в шоуто, но отношенията между двамата стигнаха до крайности.

Камерите на шоуто няколко пъти хващаха Радина да плаче неистово. Причината за това бе, че двамата постоянно се дърляха и си спретваха сцени на ревност.

Дори се стигна до момент, в който се спомена името на бившата приятелка на Деян - моделката Кристина Милева, а това очевидно извади Радина от равновесие и тя започна да плаче. Дори се прокрадна и тезата, че Донков й посяга, след като кавгите им бяха на границата на нормалното.

"Излизах по време на шоуто за представления. Всичко между нас с Радина е ОК. Нещата не ги коментираме, защото те са в известна степен опит за изнасилване срещу нас, обясни Донков. - И двамата сме емоционални актьори, защото сме различни. Вместо да се крием, ние показахме какви сме истински. Някой са по-силно емоционални, други не. Ние работим с емоциите си. Няма как да обясня. Влизаш в роля, различни сме. Опасно е да си актьор."

Деян е сигурен, че Радина е нямало да реагира така, ако е нямало камери. Попитан, отново с извинение за неудобство, дали е посягал на Радина, Донков отговори, че не е.

"Аз се държах естествено. Не съм й посягал. Много се преекспонира и напъва темата. Ние нямахме проблем, а искаха да го създадат. Отношенията с близките ми няма да се променят. Стабилни са", разкри актьорът.

Той призна също така, че отново би се включил в подобен формат, но следващият път по-добре би изпипал договора си.

"Бих се включил пак в риалити формат, но по-добре бих изпипал договора си. Просто ще искам хората да се занимават с това, което се случва в шоуто, а не какво е станало преди година. Не съжалявам, че участвах в шоуто. Вярвам, че това ни направи по-силни, защото се справихме с мисии, преодоляхме себе си", обясни Донков.

В предаването стана ясно, че миналата година на 27 август, след сватба на приятели, братът на Радина е подал сигнал в I РПУ за насилие срещу нея от страна на Деян. Нито Кърджилова, нито Донков пожелаха да коментират това в подробности.

"За домашно насилие и такива драстични неща и дума не може да става", заяви тогава актьорът.

Все пак, макар и с неохота, Донков разказа, че след като са се скарали люто, той е блъснал Радина в гърба, тя паднала и се ударила лошо.

"На сутринта се събуди до мен, но беше много уплашена. Явно тогава е разказала на брат си. Аз не знам за никакъв сигнал срещу мен в никакво РПУ", каза актьорът.

На въпроса какво може да накара мъж така да удари една жена, че тя да се пребие, Донков тогава отвърна: "Имаше си причина, но това са наши работи. Изобщо нямам намерение да ги обсъждам! Няма да си вадим кирливите ризи тука. Не съм посягал на Радина. Хващал съм я за косата. Това не е посягане. Правил съм го в моменти, когато е била безобразно пияна. И шамар съм й удрял, за да се освести. Един мой познат би жена си с шутове като куче. Това аз не бих го направил никога. Насилието не е средство за решаването на конфликтите между хората."