Постановката по прочутата пиеса на Самюъл Бекет е на Деян Донков, който има над 40 роли в театъра, а сега прави и режисьорски дебют.

Мястото не е избрано случайно, защото актьорът посвещава този спектакъл на своя учител в НАТФИЗ проф. Крикор Азарян, с когото по-късно го свързва, освен съвместна работа, и приятелство.

"Изборът на произведение, с което да се почете личността на този, чието име носи театърът, е деликатна и сложна задача. Много исках да е нещо, което е вярно, тихо и искрено", казва Яна Борисова, драматург и артистичен директор на театър "Азарян", пред Бнр.



"Когато Деян Донков дойде с идеята да направи спектакъл точно на тази сцена и ми разказа причините за това, аз се изправих пред личната и искрена необходимост на един актьор да изрази преклонението си към своя учител, да направи опит да изкаже неизказаното. Спектакълът "В очакване на Годо" е лично писмо до Крикор Азарян от негов актьор и приятел, с когото са имали силна връзка. И защото е емоционален жест и е на тази сцена, трябва да се случи, за да може, малко по малко, театърът да се изпълни с душа."

Деян Донков ще видим и на сцената - в ролята на Владимир, а в образа на Естрагон се превъплъщава Иван Бърнев. В актьорския състав са още Цветан Алексиев, Калоян Трифонов и Мартин Цолов.

Премиерното представление на "В очакване на Годо" може да гледате на 23 март. През април спектакълът има няколко дати.