Деян Донков пази лош спомен от свой сблъсък с виден представител на силовите групировки.

Гангстерът, чиято самоличност 38-годишният актьор по обясними причини пази в тайна, му отправил доста сериозни заплахи. Бабаитът бил бесен, защото артистът имал вземане даване с жена му.

Панаирът се разиграл по времето, когато Деян бил все още студент във ВИТИЗ. Той тъкмо се бил разделил с майката на сина си Анастасия Ингилизова и нямал търпение да извърши нови подвизи.

Деян заминал за няколко дни в провинцията, за да си почине и да се забавлява. По време на кратката си ваканция, Донков се запознал с впечатляваща дама. Тя била с няколко години по-голяма от него, привлекателна, интелигентна и остроумна. Двамата се харесали от пръв поглед и прекарали няколко дни в шеги и закачки в компанията на още неколцина общи познати. После тръгнали заедно към столицата, където госпожата също живеела, но не сама, както станало ясно по-късно.

Вече в София, двамата се видели още няколко пъти на публични места, а сетне се срещали само насаме. Връзката им била страстна и опасна. Деян проявил безразсъдство и започнал да посещава любовницата си в дома й. Същото това жилище тя деляла със съпруга си, известна столична мутра, един от босовете на големите групировки.

*В момента Радина Кърджилова е жената до Деян Донков

Веднъж докато бил при нея на гости, в неудобна ситуация, мъжът й се прибрал. От кошмарната ситуация Деян се измъкнал благодарение на своята изобретателност. Хрумнало му да се прави на гей, на приятелка, за да не се усъмни съпругът.

Дали заради страха или заради таланта си, но Деян изпълнил доста убедително ролята на педераст. И съпругът мутра, който в началото се заканвал да го убие, се вързал. Повярвал, че Деян е просто дружка на жена му. Нещо повече - искрено му се извинил, че го е обсипал със страховити заплахи.

Преструвайки се на хомосексуалист, видинчанинът необезпокоявано посещавал дамата на сърцето си в дома й по няколко пъти седмично. Тази опасна и забранена любов продължила около година. В един момент двамата осъзнали, че не могат да я карат вечно така и се разделили без драми. По-късно съпругът на любовницата бил убит, пише ''България Днес''.