Мистър Къртица избират участниците в риалитито на ТВ7. След огромния успех на конкурса за красота “Мис Къртица 2013”, сега иде ред на мъжете.

Не учудващо обаче, че за най-красив журито избира актьорът Деян Донков.

Той избра леко травеститска визия - сложи черен лак на ноктите, червило и черно прозрано горнище, това обаче не попречи пак да бъде харесан.

Петата “Нощ на Къртицата” изправя участниците пред едно нетрадиционно мокро предизвикателство. Те трябва да се преборят да извадят колкото могат повече монети от дъното на езерото в Базата, където ги очакват общо 26кг. 520 гр. пари.

В крайна сметка Групата успя да извади 2198 лева и 20 стотинки, а в бюджета на Къртицата отидоха едва 301 лева и 80 стотинки.

Най-малко пари събра отборът на Киро, Деян Донков, Деян Неделчев и Марина, а най-много - отборът на Тодор, Любо, Рут и Велислава. Водещият Андрей  Арнаудов успя да се спаси от провокациите на участниците, които опитаха да го включат в битката и да го накарат и той да извади някой лев от дъното на басейна.

Любо и Рут са с постоянно ембарго на отношенията си, или поне младата певица заяви такова желание. За щастие или проклятие обаче, като част от играта те имат постоянно извинение за това да бъдат непрекъснато заедно. Странно е как всяка реплика, която си разменят, докато опитват да разкрият Къртицата може да съдържа толкова много неизказани думи. 

Близостта между Рут и Любо е не само забележима за всички участници в Базата на Къртицата, но се отразява и на поведението им. Така поне си мисли Марина, но дали защото е вярно или защото тя също имаше своите моменти на близост с бившия баскетболист? 

По време на едно от последното изкушения за участниците, Деян Неделчев реши Групата да се раздели с 1000 лева от бюджета си, за да гледат всички записи от скоковете си с парашут в предизвикателството „Десантът на Къртицата“. Чаканият от всички час на прожекцията на вълнуващото им приключение настъпи днес и бе прието с бурни овации