Деян Донков и Радина Кърджилова са развили фобия от папараци, откакто се роди синът им Христо. Бебето проплака миналия четвъртък и родителите му са се видели в чудо как да го приберат до дома им, без да се набиват на очи.

Вместо да се радва на наследника, Деян непрекъснато имал чувството, че някой е зад гърба му, следи го, за да види бебето и да го урочаса. Той държал да го крие от чужди хора поне докато навърши 40 дни. И Деян, и Радина били суеверни и вярвали, че всеки чужд човек му влияе с лоша енергия.

Актьорът е станал спец в избягване на преследвачите, които смята, че го дебнат на всяка крачка. Репортер на „Всеки ден" забеляза как крие детето, докато пътува с него в колата. Очевидно убеден, че го гонят папараци, той е развил странна стратегия за шофиране. Когато на пътя има светофар, прави всичко възможно да е първи в колоната на червеното. Светне ли зелено, тръгва чак когато усети, че остава секунда до следващото червено. Тогава дава газ, минава напред и оставя цялата колона зад себе си да чака следваща зелена светлина.

„Не му пука, че го псуват. Интересува го само никой да не го застигне и да снима детето в колата", коментираха пред „Всеки ден" очевидци.

При изписването на бебето в понеделник също бяха взети драконовски мерки с цел да не бъде заснето от любопитни фотографи. Цялата група посрещачи на родилката Радина и малкия Христо се събра на централния вход на софийския „Майчин дом". Двамата обаче така и не се появиха.

Изведнъж на Донков му звъннаха по телефона, той се изстреля бегом и за отрицателно време стигна до входа на спешното. Там го чакаше Радина с детето в кошче. Деян го грабна и за части от секундата го вкара в колата, паркирана съвсем наблизо. Никой не успя дори да зърне бебето.

*Снимка: Булфото