Деян Неделчев се подготвя за участие в Евровизия 2013. Това обяви в студиото на ''Комисията Павлов'' по TV7 ексцентричният изпълнител.

Неделчев, по-известен с прозвището Икебаната, има амбицията да покори европейската сцена с модерно денс парче, „в стила на румънците”, както се изрази самият той.

Това няма да е първото участие на Деян в международния конкурс. Преди време певецът, който от години живее на Канарските острови, решил да се пробва, но внезапна болест осуетила представянето му.

В студиото на Митко Павлов Икебаната изпълни и новия си скандален хит ''Различните/Нестандартните'', посветен на всички гейове, лесбийки, травестити и транссексуални. Видеото към парчето ще бъде представено по време на промоцията на новия му албум ''Дъртака'' на 23 април в Дома на киното в столицата.



Това е 11-ият албум на Деян Неделчев, чиято певческа биография включва дуети с едни от най-популярните родни изпълнители като Орлин Горанов и Ваня Костова.



Одумваният изпълнител заяви, че според него гейовете са едни от най-креативните и готини хора. Въпреки това призна, че не харесва Краси Аврамов, който по думите му иска да пее, но не може. ''Той се нарече Човекът-глас, а ние го нарекохме Човекът-гъз'', сподели в типичния си стил Икебаната.