Деян Топалски напусна завинаги Къщата на Big Brother. Спортистът беше изпратен със сълзи и аплодисменти.

Пред Ники Кънчев Деян сподели, че е доволен от участието си. „Намерих много приятели и нито един неприятел", смята спортистът. ММА боецът избра да спаси от следващите елиминации Катя и Здравко от „Ритон", които смята, че са най-добрият пример за стабилно българско семейство.

В предаването зрителите видяха, как отборът на Катя от Ритон спечели мисията „Войната за Къщата". Финалният етап в мисията бе битката за спалнята. Капитани на отборите бяха Гъмов за синия отбор и Катя от „Ритон" за червения отбор. Те трябваше да отгатнат чии са репликите, казани зад гърба на някои от Съквартирантите. В тази игра двата капитана дадоха еднакъв брой верни отговори, но краен победител от мисия „Войната за Къщата" е синият отбор.

След мисията Катрин бе истински ядосана от думите, казани по неин адрес. Тя директно потърси сметка от Светлана, а Моника заяви желание да напусне Къщата. Според нея по време на мисията Big Brother тенденциозно е излъчил много кадри с нея, представяйки я като клюкарка.

Гъмов пръв й протегна ръка и се опита да промени решението й. „Това не е лично отношение към теб, а изпитание и уроци", опита се да я успокои актьорът. Той е убеден, че ако красавицата излезе по собствено желание, това ще е проява на слабост и предателство към отбора.

В изповедалнята Моника сподели пред Big Brother, че е силно разстроена от последната мисия. Големият Брат й даде възможност да обсъди още веднъж решението си с останалите и на следващия ден да каже окончателното си решение. Повечето Съквартиранти застанаха плътно зад красавицата и категорично й забраниха да си ходи.

Здравко също е дълбоко наранен от думите на Кичка по адрес на дует „Ритон", че на техен концерт в Щатите е имало само 25 човека публика. Катя се изправи срещу Бодурова и директно й заяви, че думите са й лъжа. Кичка обаче до последно застана зад твърденията си.

Джино заподозря, че Моника преиграва с паник атаките си. Той е убеден, че ако състоянията й бяха истински, нямаше как да се възстановява само след 10 минути. Малко по-късно милионерският син се опита да настрои срещу Моника най-близкия й човек в Къщата - Светлана.

В късните часове на нощта Катрин и Люси продължиха да обсъждат последната мисия. Оказа се, че двамата са най-разочаровани от Светлана и нейното включване в интригантските разговори. Режисьорът я определи като „добро, но тъпо, слабохарактерно и заблудено момиче".

В края на лайфа в понеделник стана ясен Съквартирантът, събрал най-много зрителска подкрепа. Това бе Кичка Бодурова. Най-малко гласове /едва 13% от зрителския вот/ получи Деян и напусна VIP Къщата.