Утре Диана Найденова ще излезе на екрана не само като новата водеща на "Всяка неделя" с Кеворк Кеворкян, но и като омъжена жена.

За две седмици животът се промени напълно - на 11 октомври тя вдигна сватба, а седмица след това Кеворкян се обажда с неустоимо предложение за тв екрана.

Ей така изненадващо журналистката се омъжи за 40-годишния Мирослав Войников. Направи го в тесен семеен кръг и традиционно - с бяла булчинска рокля, със сватбена торта и с малки шаферки, облечени като нея в бяло, сред които и дъщеря Боряна, пише в. "24 часа".

В 11,11 ч двамата си казват "да" пред Йорданка Фандъкова, кмета на София, която ги бракосъчетава в Столичната община. Първо попитала Диана дали е съгласна, след това и мъжа . Накрая обаче извън ритуала, но, както съобщила, "според правомощията, които законът ми е дал, ти, Боряна, съгласна ли си да се оженят?"

"Да, да, да", викнала дъщерята на Найденова. "Много мило беше Фандъкова да се обърне и към Бубето", казва журналистката, която прибави с тире към фамилията и тази на мъжа си.

След гражданското отиват в църквата "Света Богородица" на ул. "Черковна", където попът ги венчава. Час по-късно - в 13 ч, вече посрещат гостите си в ресторанта "Къщата с часовника". Пристига и Бойко Борисов, който поднася букет и пие с младоженците чаша вино.

"Чак в ресторанта напрежението ме отпусна и освен сьомга изядох и една порция телешко", разказва през смях Найденова.

Младоженците поръчали сьомга, защото Диана много обича, а нагостили сватбарите с телешко сукалче, което се готви 17 часа. Е, тя опитала и от двете блюда.

Тортата във формата на сърце с надпис "Любовта е всичко" е по нейна идея.

Освен това била и много вкусна по думите . Накрая хвърлила букета и той паднал в ръцете на най-малката шаферка едва на 6 годинки.

"Той ме настъпа", примирено казва младоженката. И двамата всъщност забравили за сватбеното поверие, че който пръв настъпи партньора си, той ще командва вкъщи. Мирослав се сетил чак в ресторанта и я настъпил под масата, след което казал: "Забравихме, но аз съм шефът". И я целунал.

Диана се омъжи за своя стара любов, с която от 12 години не се е виждала. По онова време тя живее в Хасково, запознава се с Мирослав, когато е на 21 години.

Той е с година по-голям. Тя е стажант-репортер в местното общинско радио. Днес дори не си спомня с какво точно се е занимавал той, но помни колко хубаво им е било заедно. Сутрин той я придружава до радиото, подкрепя я в работата .

"В началото ми беше много притеснено в радиото, защото аз не съм учила журналистика, а икономика и не знаех ще се справя ли. Той ми беше опората", разказва журналистката.

После се явява на конкурс за регионалната станция на "Дарик" в Хасково, приемат я, стига и до шеф на екипа. И някъде по това време софийската редакция на радиото е разтърсена от напускането на 17 репортери и шефа им Владимир Танев. Спешно се обаждат и я канят да започне работа в София.

Минали са 6 години от началото на връзката с Мирослав, която е все така хубава. Но тя иска кариера, от малка е запалена по журналистиката и политиката.

"Ще се обичаме от разстояние, трябва да следвам мечтата си", казала му тогава Найденова. Мирослав не пожелал да се премести с нея, вече имал свой бизнес.

И така 12 години. През тях журналистката среща друг мъж, женят се, но когато е бременна в 6-ия месец, се развеждат. Тя сама се грижи за дъщеря си. Въпреки че не поддържа връзка с него, страда много, когато разбира, че се е самоубил.

Тази пролет водещата се разболява сериозно, става лошо точно преди ефира на предаването в Тв 7. Влиза в болница, правят изследвания и предписват дълга почивка и много сън.

"Обясниха, че имам срив на организма. Дълго време бях твърде натоварена, работех едновременно и в Би Ти Ви, и в "Дарик", очевидно не съм издържала на напрежението."

Междувременно клюката я обвързва със зам. градския прокурор на София Роман Василев.

Тя категорично я отрича в рубриката "Истина или лъжа" пред в. "24 часа". След като я изписват, си отива в Хасково и на улицата пред магазина за риба съвсем случайно среща Мирослав. Той не е имал семейство, "аз съм голямата му любов", кокетно казва Найденова.

Цялото лято е за тях двамата и за малката Боряна. Детето бързо свиква с Мирослав, който е грижовен и мил с нея. Сега вече иска само той да я взема от училище, защото дава да се вози на предната седалка.

"Навремето, като бяхме гаджета, двамата разхождахме племенника ми, който тогава беше бебе. Сега е 20-годишен студент в Нов български университет и миналата вечер ни беше на гости", разказва тя.

Този път Мирослав не настоява жена му да отиде при него в Хасково. Напротив, той ще остане в София. Занимава се с транспортен бизнес и голяма част от работата може да я върши от разстояние.

"Диана, хубаво ми е пак да те гледам в действие", казва той, откакто журналистката е приела поканата на Кеворкян. Сега е вечно заета, следи новините по всички медии, непрекъснато говори по телефона. Отстрани изглежда досущ като в ония години, когато е била в хасковските радиа.

"Подскочих, когат Кеворкян ми предложи работа", казва Найденова. Тя нежно нарича легендарния водещ на "Всяка неделя" "страшилище в журналистиката".

Когато преди време я канят да замести Милен Цветков и Лора Крумова в "Здравей, България" през лятото, тя още не познава Кеворк Кеворкян. Скоро след излизането на тв екрана той пише една от прочутите си тв критики и я озаглавява "Диана срещу пуяците".

"Статията му беше пълна с комплименти за мен, дори ме посочваше като своя наследник, като следващия кеворкиращ." Приятно развълнувана, тя му намерила телефона и му пратила благодарствен есемес. Така накратко започва историята на тяхното лично познанство.

Часове остават до тв завръщането , а Найденова дори още не знае какво точно ще прави по време на предаването. Със сигурност ще води рубриката си "Челюсти", която се ражда в Дарик радио през 2007 г. Тя е неин автор и водещ.

Но освен това Кеворкян е казал: "Ще водим "Всяка неделя" заедно. Готви се за всички интервюта!" Тя ще води повече от три интервюта заедно с него по време на предаването. "За "Събеседник по желание" не знам дали ще съм до него. Ще е изненада."

Радиожурналистката не за първи път излиза със собствена рубрика в телевизия. След доброто представяне като заместничка по Нова тв продуцентът Евтим Милошев я кани в "Нека говорят с Росен Петров".

Там тя продължава с острите си политически интервюта в рубриката си "Опасно близо с Диана Найденова". Миналата година се премести в Тв 7, но тази пролет излезе в дълъг болничен, след което напусна телевизията.

"Притеснявам се като първокласник преди първия учебен ден. И съм много щастлива. Това е уникално предизвикателство. Нищо че толкова време съм работила. Ето сега ще е истинският ми професионален опит. Тръгвам на уроци по журналистика в телевизията на живо", казва Найденова за утрешния си дебют.