Дичо е един от основателите на D2, която създават през 1999 година заедно с Митко Кърнев. Соловите проекти на Дичо също се радват на голяма популярност. В тях водеща е мелодичната линия, а с топлия си глас той с лекота достига до сърцата на своите почитатели.

"Повечето ми известни песни са за любов, но тези парчета, които сега направихме със Спенс - „Цял живот”, и с Килата - „Дяволският град”, са много социални. В поп музиката социалното много не го засягаме, предпочитаме да е по-лирично, но в хип-хоп културата харесвам това, че директно си говорят за тези неща. Затова и с „Ъпсурт” съм правил неща, но мисля с хип-хопа да спра дотук" - казва музикантът пред "Труд".

За моментната хегемония в ефира на рап и хип-хоп изпълнителите и дали харесва тяхната музика, Дичо коментира:

"Малко ми е лумпенизирана цялата работа с хип-хопа - някои неща харесвам, но например повечето неща на Криско са някак си еднакви, за някакви глупости се говори. Според мен хип-хопът лумпенизира децата, не е добре за тях. Аз съм против да се пее за наркотици денонощно и за всичките други работи - някакви голи жени, задници... Не знам, естетиката и моралът избягаха някъде, разрушават ни бъдещето по този начин. Нямам нищо против - това е модерното, но не е хубаво за нашите деца".

Изпълнителят в момента работи върху няколко нови проекта. За два от тях разказва: "С Део постоянно се чуваме и си говорим, много се обичаме, като братя сме! Сега имаме готова нова песен. С Прея и бандата ми също сме направили много яка песен, искаме да я пуснем през ноември".

Дичо е сред изпълнителите, които се радват на многобройни участия и признава, че успява да се издържа само с музика.

"Понеже мога да си пея и да си свиря - всичко е наред, хората ме канят и даже се чудя как да смогна. Ето, на 5 септември трябва да имам три участия. Онзи ден бях в Ямбол, а след това вечерта - във Варна. Имам си мениджър, с Наско Янкулов работя. Имам и най-добрите музиканти до мен. За какво са ми много пари? Аз съм вегетарианец, ям само зеленчуци и плодове от близо 20 години. Здрав съм, не се разболявам. И жена ми, и детето - всички сме вегетарианци, на хората от кръвна група „А” вегетарианството им е препоръчително. Риба обаче ям постоянно" - обяснява той.