За първи път двама известни българи се бориха на финала на „Фермата”. В сблъсък за зрителското одобрение, но и в трудни дуели се впуснаха спортистката Ваня Стамболова и музикантът Деян Каменов-Дидо от Д 2. Досега звездите като Елен Колева, Калин Терзийски, Иван Ласкин винаги са отпадали първи от шоуто по Би Ти Ви, но този път и двамата финалисти демонстрираха хладнокръвие, сериозна физическа подготовка и широка обща култура.

В край сметка с приза от 100 хиляди лева се поздрави Дидо, който направо смаза опонентката си по брой зрителски гласове. Музикантът, който вече е заклет вегетарианец, бе по-добър в дуела по българска история, където спечели две точки, а Ваня само една. Днес в предаването „Преди обед” рокаджията се пошегува, че с наградата смята да си купи безлюден далечен остров, където да се разхожда гол. Дидо обаче отказа да разкрие истината за намеренията си към голямата парична награда, като се ограничи да каже, че смята да помогне на себе си и близките. Очевидно част от парите той ще вложи във вила в провинцията, където да е по-близо до природата.

Преди да се изправят един срещу друг, 35-годишната спортистка от Варна спечели и двете фермерски битки - коване на мост и рязане на гредата на опонента срещу емигрантката Росица Йончева, като към точките си добави от зрителския вот. Дидо от Д2 взе само една игра срещу опонента си Роман Банев, но зрителският вот обърна резултата в полза на рокаджията.