Диетата на Роузи Хънтингтън Уайтли

12 март 2012 | 09:49
Прочетена
13783
 

Роузи Хънтингтън Уайтли е изключително популярна напоследък. Участва в рекламни кампании на различни световноизвестни марки, появява се по кориците на списанията, дефилира на ревюта и се снима във фотосесии...

Няма как да не сте я забелязали. А искате ли да имате фигура като нейната? Според личния треньор на звездата Джеймс Дюиган няма нищо по-лесно от това!

Джеймс е известен в модните среди, често дава консултации на звездите и разработва за тях комплекси упражнения и режими на хранене. Освен Роузи сред клиентите му са и Ел Макферсън – фотомодел и актриса, която на 40 години спокойно може да направи конкуренция на много по-млади манекенки. Предлагаме ви няколко съвета от Дюиган, които ще ви помогнат да изваете фигура като на Роузи Хънтингтън Уайтли.

1. Съсредоточете се върху старателното предъвкване на храната

Този съвет сте го чували неведнъж, нали? Но неизвестно защо ползите за храносмилането и зъбите не ни мотивират достатъчно, за да спазваме това просто правило. А отслабването вдъхновява ли ви? Старателното предъвкване на храната довежда до това, че в крайна сметка ядете по-малко – това е доказано. Хората, които са предъвкали всяка хапка 40 пъти в крайна сметка са изяли с 12 % по-малко храна от онези, които са дъвкали само по 15 пъти на хапка.

Според едно друго проучване, страдащите от затлъстяване са забелязали, че с времето ядат все по-бързо и дъвчат все по-малко. Джеймс Дуиган обяснява нещата с това, че дългото преживяне предотвратява преяждането и дава на мозъка повече време за приемане на сигнала от стомаха, че вече е пълен. Стомахът има нужда от около 20 минути, за да разбере, че е сит. „Това е много лесен и адски ефективен начин за отслабване“, казва треньорът на Роузи Хънтингтън Уайтли.

2. Яжте в срок 1 час след ставане сутрин.

Клинично доказано е, че хората, които закусват редовно, са по-малко склонни към напълняване от онези, които не закусват. Това се дължи на факта, че сутрин храносмилателната система работи най-добре. Всичко, което сте изяли на закуска, ще бъде сполучливо „изгорено“ през деня. Този съвет се осланя също така на данни от проучване, според което хората, изяждащи половината от дневната си доза калории на закуска, изгарят два пъти повече мазнини от хората, закусвали по-леко.

„Винаги яжте най-много един час, след като сте станали сутрин“, съветва ви Дюиган. „След като е изкарал цяла нощ без ядене, организмът ви е напълно готов за презареждане. Пропускането на закуската забавя метаболизма и може да доведе до глад за сладко. В резултат от това телесното ви тегло постепенно ще се увеличава“.

Освен това според треньора е важно и какво точно ядем на закуска. Първото хранене определя какво точно ще иска организмът ни през деня. Идеалната закуска ви дава сила за целия ден. Сред най-подходящите продукти за закуска са пълнозърнестите храни, които да доставят на организма въглехидрати и енергия. За препоръчване са бисквитките Belvita, които са специално създадени за закуска.

Уникалността на тези бисквити се състои в това, че когато се консумират като част от една балансирана закуска, въглехидратите в Belvita Добро утро се освобождават постепенно, в продължение на четири часа, а това ви дава енергия и добро настроение през най-важната част от деня ви. Към сутрешното си меню е добре да добавите и плод за фибри и витамини, млечен продукт за калций и протеини, както и напитка за хидратиране.

3. Концентрирайте се върху храната по време на хранене

Правейки други неща, докато се храните, вие просто пречите на мозъка си да получи сигнал за засищане на стомаха. Този проблем е най-актуален при жените, тъй като те по-често от мъжете правят няколко неща едновременно. Много дами комбинират храненето с разговори по телефона, слушане на музика, гледане на телевизия и дори общуване в социални мрежи. Всичките тези неща, съчетани с ядене, могат да станат основна причина за натрупването на излишни килограми! Според едно проучване на Бристолския университет хората, които се разсейват с нещо по време на хранене изяждат два пъти повече от онези, които просто се хранят.

Джеймс Дюиган ви съветва да съсредоточите вниманието си изцяло върху храната по време на ядене, а ако ви се налага да правите и нещо друго едновременно, непременно контролирайте обема на поеманата храна.

4. Яжте повече сурови продукти и се научете да готвите на скара

Бъдете придирчиви към това какво ядете. Ако не получавате достатъчно хранителни вещества, организмът ви няма да се чувства заситен от храната, апетитът ви ще се засили и ще изпитвате нужда да ядете повече. Основният съвет на Дюиган е да се погрижите поне половината от съдържанието на чинията ви да бъде сурово.

„Ако имате чувствителен стомах, който има непоносимост към сурови продукти, запомнете едно просто правило – колкото по-малко време ви трябва за приготвяне на храната, толкова повече полезни вещества ще съдържа тя“, казва Джеймс. Гответе на пара, бланширайте, печете на скара – това са три чудесни начина за приготвяне на зеленчуци, месо и риба. Отбягвайте готвенето в микровълнова печка – научно доказано е, че тя може да унищожи до 97 % от антиоксидантите, съдържащи се в зеленчуците.


5. Яжте плодове преди хранене

Плодовете съдържат прости захари, които разрушават необходимите за храносмилането ферменти. Освен това те се усвояват много бързо – нужни са само 30 минути за пълното усвояване на един плод, докато храносмилането на въглехидрати и белтъчини отнема до 2 часа. Когато плодовете се ядат на финала на трапезата, те пречат на нормалното храносмилане на продукти, богати на мазнини, белтъчини и въглехидрати. Това може да ви докара различни проблеми като подуване на корема и газове, тъй като плодовите захари предизвикват процеси на ферментация и затрудняват храносмилането.

Джеймс Дюиган ви съветва да ядете плодове най-малко 30 минути преди основното хранене, никога да не ядете плодове след хранене и да н ги комбинирате с въглехидрати и белтъчини.

6. Не яжте слез 8 вечерта

Вечерно време всички обменни процеси се забавят, организмът на практика се подготвя за сън. Енергийните нива спадат, наблюдава се отпуснатост. Точно в това състояние може лесно да се „подхлъзнете“, защото ще ви се иска да хапнете нещо, което да ви изпълни с енергия и да ви повдигне настроението. Такива храни са обикновено сладоледът, чипсът или бисквитите. Но тялото ви не е способно да ги преработи по това време от денонощието! В резултат на това всички поети калории се натрупват във вид на тлъстини.

Ако не можете да издържите на гладна диета вечер, внимавайте вечерните ви „мезета“ да не съдържат въглехидрати. Вместо да изядете парче шоколад, по-добре пийте прясно сварен зелен чай.

7. Яжте по-малко при стрес

Когато сте нервни или разтревожени, организмът ви се намира в състояние на стрес, което затруднява метаболизма и кара по-голямата част от поетите калории да се натрупат във вид на тлъстини. Колкото и да ви е трудно да се контролирате в такова състояние, не забравяйте, че в моментите на стрес е особено важно какво ядете. Наблегнете на супите и кашите и забравете за момент правилото за суровите продукти. Когато е под стрес, организмът има нужда от повече енергия, а храносмилането и усвояването на храната изразходва повече сили. Така че при стрес ви препоръчваме лесно усвояващи се ястия.

8. Яжте продуктите нарязани

Може да ви се стори странно, но когато ядете продуктите нарязани, намалявате обема на общата поета храна с 20 %. Освен това учените са изчислили, че количеството храна в чинията в нарязан вид е с 27 % по-малко от същите продукти в същата по размер чиния, оставени на големи парчета.

Т.е. вие можете да намалите значително обема на поеманата храна, без изобщо да забележите разликата. Освен това малките хапки ще ви позволят да обърнете повече внимание на самия процес на хранене, което ще ви помогне да не се разсейвате върху други неща.

9. Яжте по малко и начесто

За тялото е вредно да стои над 5 часа без да се храни. Първо защото това го стресира, и второ защото така се повишава рискът да преядете в последствие или да изберете погрешни продукти.

По време на стрес организмът винаги отделя кортизол, а учените вече отдавна са доказали, че кортизолът води до натрупване на тлъстини в зоната на талията и корема. Редовното хранене не допуска големи колебания в нивата на кръвната захар и затова не води до влечение към сладко или изобщо към поемане на големи количества храна. Старайте се да се храните често и по малко, за да предотвратите спадането на енергийните нива през деня.

10. Променете отношението си към водата

Правилото да се изпиват поне 8 чаши вода дневно е довело до това, че мнозина от нас са свикнали да пият много вода. Но е важно не само колко вода пиете, но и по кое време.

Обезводняването несъмнено е сериозно изпитание за организма. Пийте много вода през деня, но не и по време на хранене. Водата усложнява храносмилателния процес и довежда до подуване на корема. Течността забавя усвояването на храната, тъй като разрежда стомашните сокове и ферменти. Всмукването на хранителни вещества от храната също се затруднява, а може да се стигне и до ферментация в стомаха, подуване и газове.

Пийте вода 15 минути преди и 15 минути след хранене. Ако изпитвате нужда да пиете вода, докато ядете, ограничете се с няколко глътки.

11. Не яжте белтъчини в комбинация с нишестени въглехидрати

Комбинацията на белтъчини с нишестени въглехидрати (макарони, ориз, хляб) забавя усвояването на тези въглехидрати. Това води до понижаване на скоростта на отделяне на енергията от кръвната захар и съответно до рязко повишаване на нивата на инсулина и влечение към сладко.

Коментари

do ХРИСТИНКА
16 март 2012 | 14:06

ЦИТАТ ,, ТОВА ГО ЗНАЕМЕ/за съветите на диетолога / -САМО ЗА БИСВИТИТЕ СЪС ЗАХАР И ТЕСТО НЕЩО НЕАДЕКВАТНО ЕЕ КОНСТАТИРАНО, А ТОЛКОВА СА РЕКЛАМИРАНИ, ИЗЛИШНО -КАТО ПОЛЕЗНИ .С ТЕХНИТЕ ПОДОБРИТЕЛИ И КОНСЕРВАНТИ ЗА КАКВО ГОВОРИМ,А ..ЗА ФИБРИТЕ С А М О ,, ХУСК ''-ТОЙ Е НАТУРАЛЕН 100% ФИБРИ ВЕДНАГА И КОГАТО ИСКАШ И ЛЕКУВА СТОМАХА .ПРОСТО ИСТИНСКАТА БИЛКА С 0 '' КАЛОРИИ ,А БИСКВИТИТЕ СА ТЕСТО +ЗАХАР+КОНСЕРВАНТ И ФИБРИ 0,001ГРАМ КОЕТО Е НИЩО ...ПРОЧЕТЕТЕ ЗА ,,ХУСК'' ...

ХРИСТИНА
16 март 2012 | 14:02

ЦИТИРАМ ПО -ГОРЕ ,,ТОВА ГО ЗНАЕМЕ -САМО ЗА БИСВИТИТЕ СЪС ЗАХАР И ТЕСТО , А ТОЛКО РЕКЛАМИРАНИ ИЗЛИШНО КАТО ПОЛЕЗНИ С ТЕХНИТЕ ПОДОБРИТЕЛИ И КОНСЕРВАНТИ ..ЗА ФИБРИТЕ С А М О ,, ХУСК ''-ТОЙ Е НАТУРАЛЕН 100% ФИБРИ ВЕДНАГА И КОГАТО ИСКАШ И ЛЕКУВА СТОМАХА .ПРОСТО ИСТИНСКАТА БИЛКА С 0 '' КАЛОРИИ ,А БИСКВИТИТЕ СА ТЕСТО +ЗАХАР+КОНСЕРВАНТ И ФИБРИ 0,001ГРАМ КОЕТО Е НИЩО ...ПРОЧЕТЕТЕ ЗА ,,ХУСК'' ...

xp
12 март 2012 | 18:08

тази пък ми е супер грозна, чеСНо! :)

Барабитка
12 март 2012 | 16:32

Реклама на бисквитите БЕЛВИТА ДЕМЕК, да. :)

tuo
12 март 2012 | 12:21

те са си написали - бисквитки Белвита (реклама)

dimitri74usa@abv.bg
12 март 2012 | 10:14

what we have to eat

Добави коментар

Екипът на Hotnews.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Hot

Сузанита с гащите на Валери Божинов

Щерката на Орхан мурад изуми с избора на бикини

Жената на Борис Солтарийски се разхвърля

Аделина бори вируса по бански

Златка награби гаджето

Плеймейтката нажени мрежата

Виж още от Hot

Специален проект

Да оставим следи ІІІ

Новини

Ваня:Няма приятелство в "Игри на волята"

Днес е мъжката битка за 100-те бона

Слави си нае готвач от Англия

Причината, че има параноя да не го отровят

Новият Москвич е сензационен

Техниката му по всяка вероятност ще използва тази от Dacia

Сбогом, Канал 3

Телевизията сменя името си след Нова година

Ето защо Димитър Рачков се влюби в померан

Тъщата на комика продава елитни кучета

Ужас! Откриха пластмаса в телата на Деси Бакърджиева и Христо Мутафчиев

В пробите на родните звезди са открити следи от 17 вида фталати и феноли

Гала се помири с бременната Ева Веселинова

Предаването "На кафе" започна със сиртаки и мили думи към блондинката

Ева Веселинова: Ще имам близнаци

Бившата водеща показа корема

Наталия Симеонова разделена с внука

Няма търпение да пътува до САЩ, за да го гушне

Ето я малката Амая на Криско и Цвети

Дъщерята на рапъра се радва на първия си сняг

Засипват Катерина с голи снимки

Сестра й Йоанна я уредила в „Игри на волята”

Наум Шопов: Имах нужда да изчезна

Ето къде го направиха с любимата му Теа

Три маски падат на финала на "Маскираният певец"

Бикът се връща за последния епизод

Вижте на кого е двойник зетят на Глория

С един от футболните ни секссимволи са като две капки вода

Тв и Риалити

Ваня:Няма приятелство в "Игри на волята"

Днес е мъжката битка за 100-те бона

Сбогом, Канал 3

Телевизията сменя името си след Нова година

Ужас! Откриха пластмаса в телата на Деси Бакърджиева и Христо Мутафчиев

В пробите на родните звезди са открити следи от 17 вида фталати и феноли

Виж още от Тв и Риалити

Издънки

Маги Сидерова: Искам да изтрия 17 дни от живота си

Бившата репортерка на Гала благодари на верните си фенове

Гаф издаде кой напуска "Игри на волята"

Реклама на Нова посочи Джери и Лазаринов часове преди излъчването на поредния епизод

Нападнаха Венета заради Ковид шега

Иронията на моделката не беше разбрана

Виж още от Издънки

Култура

Оскарите на живо и с публика

73-ата церемония се отложи за края на април 2021 година

"Бай Ганьо" стана мюзикъл

Премиерата е на 10 декември в НДК

Младежкият театър ни кани да се съблечем за вечеря

Автор на най-новата премиера е Марк Камолети, създал най-играната френска пиеса

Виж още от Култура

Fashionista

Шведска мода ала Filippa K

Дрехи за по-обрани откъм вкус дами, които си падат по малко по-базов тип аутфити

Виктория Бекъм е модна икона №1 на Европа

Във врата й диша Кейт Мидълтън

Колко да струват пантофите на Louis Vuitton?

От норка в бели, нежно-розови, сиви и светлокафяви разцветки

Виж още от Fashionista
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.