Спазвала ли е постродилна диета Жизел Бюндхен? А похапвала ли е любимите чийзбургери по време на бременността? Трябвало ли е Жизел Бюндхен да прибегне до строга диета, за да си върне перфектните мерки?

Жизел Бюндхен роди сина си Бенджамин в края на декември миналата година. Тя предпочете раждането у дома, за да усети цялата трансформация от бременността в даването на живот, като дълго се подготвяше за това с медитационни техники.

Тайната на страхотната фигура на Жизел Бюндхен веднага след раждането е, че на практика до последния момент тя не спира да спортува: „Тренирах кунг фу 2 седмици преди раждането на Бенджамин и правех йога по три пъти седмично. По време на цялата бременност се хранех здравословно, тренирах и медитирах.“. Това същата Жизел ли е, която не спираше да яде чийзбургери, докато разхождаше безупречното си тяло по модния подиум? Да, но вече не е само супермодел, а и силна, самоуверена млада майка.

Жизел Бюндхен качва едва 14 кг по време на бременността, защото избира здравословната алтернатива с балансирано хранене и повишена физическа активност, пред това да се превърна в „кошче за хранителни боклуци“, докато износва бъдещото си дете.

Всъщност постродилна диета на Жизел Бюндхен на практика не съществува. Супермоделът избира по-доброто решение и резултатите са налице – никакви стрии, никакъв целулит. Разбира се, не е за пренебрегване и добрата „мускулна памет“, която й помага да влезе бързо във форма след раждането. По време на цялата бременност на Жизел Бюндхен не й се налага да носи дрехи за бременни. Просто избира облекла, които са по-широки около корема.

Как се справя Жизел Бюндхен с майчинството? „Не спя много. Това е уморително, но тези специални моменти не са за изпускане и им се наслаждавам максимално. Посвещавам дните си напълно на моя син.“