Американски специалисти по хранене твърдят, че тийн звездата Майли Сайръс е излъгала за това как е отслабнала. Вчера певицата написа в профила и в Twitter, че е свалила доста килограми, но не защото страда от анорексия, както носеха слуховете, а защото е спряла да поема храни, съдържащи глутен и лактоза, защото била алергична към тях.

"Ако се откажете от подобни храни, не само, че няма да отслабнете, но и е твърде възможно да качите килограми. При положение, че не сте алергични по рождение към глутен, отказът от глутеновите храни - зърнени култури, картофи, ориз, може да застраши сериозно здравето ви", заявила диетоложката Карън Ансел, пише bliasak.bg.

По думите на специалистите за хранене е много малко вероятно Майли Сайръс да е отслабнала по този начин. "Обикновено хората, които имат непоносимост към глутен, ядат специално приготвени за тях продукти, които обаче съдържат много повече мазнини, захар и калории. Освен това тези храни нямат фибри, които са жизнено важни за регулирането на теглото. Именно затова е много по-възможно да напълнеете, ако се откажете от глутена, вместо да отслабнете", обяснила и консултантката Рейчъл Бигън.