Далеч от любопитните погледи ще бъде скрито след раждането бебето на Диляна Попова и Асен Блатечки, за което актьорът все още не е признал.

Звездата от „Стъклен дом” вече имал договорка с моделката, която залюби на снимачната площадка на сериала, да емигрира, щом синът им стане на няколко месеца и може да се трижи за него сама, научи „Ретро”. И двамата вече са се разбрали, че така ще е най-добре за детето, защото в противен случай клюкарите и папараците няма да спрат да ги преследват.

„Диляна сама пожела да изчезне за малко, защото вече не издържа на коментарите по неин адрес. Не я оставят на мира, а е тя бременна в осмия месец. Не смее дори на лекар да отиде, за да не бъде снимана от любопитни погледи”, обясняват близки на актрисата, пише pik.bg.

Блатечки също приел добре идеята на Диляна и дори бил доволен, че така няма да се разкъсва между семейството си, при което живее отново и втория си наследник, който ще се появи в края на септември.

Моделката решила да остане в България четири-пет месеца след раждането, скрита в новия си апартамент, чийто адрес не е известен дори на най-близките й дружки. Там щяла да се грижи за новородения си син с помощта на майка си, тъй като в началото се страхувала, че няма да може да се справя сама.

В момента Диляна и Блатечки пак затоплили отношенията си. Двамата отново се виждали от около седмица, след като за кратко бяха скарани заради връщането на актьора при жена му Катя и дъщеря им Катерина. Мачото на родното кино реши да се прибере при семейството си, градено цели 14 години, и моделката прие тежко факта, че ще трябва да отглежда момченцето, което чака от него, сама. Сега обаче двамата са се сдобрили и са взели решение да останат приятели в името на детето.



Попова се е прибрала от морето, където почиваше с приятелки, а отпуската на Блатечки със семейството му също е приключила. Двамата са се заели с обзавеждането на ново жилище за Диляна и бебето. Новият й имот обаче бил под наем и тя не е продала собствения си апартамент в столичния квартал „Манастирски ливади“, който щял да я чака, за да има къде да отседне, когато си идва в България.

Засега Диляна планирала да се премести в Испания, където имала много близки и спокойно можела да разчита на помощта им в началото докато се установи. С Блатечки се разбрали той да поеме половината от разходите на Попова и бебето за живота им зад граница. Останалите средства тя щяла да намира сама, тъй като планирала да продължи работата си на модел и у нас, и зад граница. Освен това отсега имала покана да се снима в нов български сериал, веднага след като роди и планирала да приеме офертата.

„В чужбина ще живее много по-спокойно с малкия, а нищо не й пречи тук да си работи. Като се налага ще хваща самолета и ще оставя детето на майка си, за да не го излага на риск тук”, издават плановете на Диляна близките й.

Те са категорични също, че моделката е била напълно откровена в последното си интервю, което даде наскоро за тв предаване. Там Попова без да се церемони заяви, че бащата на детето й Асен Блатечки не е голямата й любов.



„Аз съм на 32 години, няма за кога да търся голямата си любов. Не е и задължително точно този мъж да е баща на детето ми. Може да е и друг, с когото имаме желание да го направим, без да се обричаме във вечна вярност. Голямата любов мога да я срещна чак на 50, но не мога да чакам толкова за бебе“, призна си Диляна Попова, макар и без да назовава името на Блатечки.

По този начин тя категорично даде да се разбере, че няма очаквания от връзката им и не той е голямата й любов, но пък е идеален за баща на детето й.

Моделката призна още и че изпитва панически страх от раждането. Наложило се дори да се консултира с психолог и да ходи на терапия заради емоционалните си проблеми. Покрай бременността станала много чувствителна и плачела често за дребни неща, особено на филми. „Мечтая за момента, в който всички ще сме спокойни”, признава актрисата, визирайки обтегнатите отношения със семейството на Блатечки, при което той в крайна сметка се върна.

Бебето на Диляна и Асен трябва да се появи на бял свят през септември и ще е зодия Везни като майка си. В момента моделката вече гледала да си стои в София, за да посещава често лекаря си за прегледи. Единственото, което я измъчвало, бил фактът, че Блатечки още не е признал за сина, който чака от нея. Актьорът постоянно дава интервюта в пресата и в телевизията, но не казва и дума по темата, че пак ще става баща. Близките на Попова пък се тревожели дали изобщо ще признае сина й. Диляна за сметка на това е по-словоохотлива и вече в няколко изявления призна, че ще става майка и е в сложни отношения с бащата на детето си.