Информацията, че Диляна Попова и Асен Блатечки имат тайна връзка, публикувана в реномирано списание в началото на седмицата, вбеси звездите от "Стъклен дом". Двамата нееднократно са спрягани за двойка в медиите, но уж потвърдената информация, този път преля чашата.

Попова и Блатечки пуснаха гневно писмо до медиите, с което отричат писанията по техен адрес. Говори се, че дори обмислят и по-сериозни мерки, за да защитят репутацията си, пише lifestyle.bg.

Публикуваме писмото без съкръщения:

"През последните няколко дни за пореден път в пространството се появиха информации за ''тайната връзка" между нас. За разлика от предишни моменти, когато подобни спекулации се тиражираха само от жълтата преса и онлайн издания, в този случай бяхме изненадани, че ''новината" е преписана, без никаква проверка на информацията, и от някои национални ежедневници с утвърдено име. Затова категорично заявяваме, че ''тайната връзка" между нас е абсолютна измислица, заедно с всичко, което съпътства като информация тази ''новина".

Отношенията между нас са единствено и само приятелски и строго професионални. Уважаващите себе си медии би следвало да проверяват своята информация и да предоставят доказателства за ''разкритията" си, независимо дали засягат личния или професионален живот на публични личности. Очевидно е, че всеки човек, който е гледал ''Стъклен дом", може да си съчини такава история.

Наясно сме, че като публични личности сме обект на голям интерес от страна на медиите. Със същото са наясно и нашите семейства. Но и двамата винаги сме били отворени към медиите и сме показвали многократно уважението си към труда на журналистите. Очаквахме същото коректно отношение и към нас, но, за съжаление, някои медии предпочетоха безкритично да препишат една абсолютна лъжа.

Надяваме се, че тази журналистическа практика ще бъде прекратена - най-вече в името на нашите фенове и ваши читатели, които заслужават да получават достоверна информация.

Диляна Попова, Асен Блатечки"