Диляна Попова не яде месо от 12 години

26 юли 2015 | 09:54
Прочетена
2173
 

Диляна Попова най обича тортата още преди да е готова.

Така е от малка – винаги помагала на майка си, когато започне да приготвя сладки неща.

Обожавала да опитва кремовете. А всяка вечер си разбивала белтък със захар и го хапвала като десерт. После започнала сама да се опитва да прави торти.

“Като цяло не съм готвела като малка, защото мама много се грижеше за нас и винаги ни правеше каквото поискаме. Но се е случвало например тя да не е вкъщи, когато се прибера от училище, и да си изпържа яйца. Но аз съм на периоди - понякога готвя повече, друг път - не”, разказва красивата актриса.

След осми клас, когато отишла да учи в Плевен от родния си град Гулянци, се наложило сама да се грижи за менюто си. Основна част от него били принцесите – със сирене и яйца, с кашкавал и домат. Това са едни от любимите ѝ храни и до днес.

От около 2-3 години актрисата отново е в кулинарен период. Учи се да прави паста, различни салати, риба, печени картофи с подправки, сирена и т.н. Повечето идеи взема от своята приятелка Рене. “Тя и съпругът ѝ имат ресторант и са много добри кулинари. Той готви повече месо, затова от него не мога да заимствам много, но от нея – да”, разказа Диляна Попова.

Тя не яде месо от 12 години. Още като дете все си представяла, че това, с което се храни, доскоро е било живо същество. “До около двайсетата си година ядях. После всичко стана постепенно. Аз имах една връзка, в която приятелят ми не ядеше месо. В началото нямах такива намерения и започнахме да си готвим по отделно - за него едно, за мен – друго, но постепенно менюто ни започна да се уеднаквява. Започнах да избягвам месото и разбрах, че се и чувствам по-добре”, обяснява чаровната актрисата.

Скоро след като спряла месото прочела книгата “4 кръвни групи, 4 начина на хранене”. Оказало се, че за нея – кръвна група А положителна, вегетарианството е най-здравословно, защото организмът ѝ преработва много по-добре растителни, а не животински продукти. Така с времето изградила свой собствен режим. Почти всеки ден се старае да яде риба и яйца – храни, богати на желязо и протеини, много плодове и зеленчуци. Обича и хляб, но не прекалява. Както повечето хора обожава пържени картофи, но си позволява много рядко. Повечето ястия в менюто ѝ са печени. “Общо взето, ям това, от което се чувствам добре. Аз имам чувствителен стомах – ям много бавно и на малки хапки”, казва Диляна Попова.

От известно време тя има възможност да се храни заедно със сина си, защото малкият Борил, който ще навърши година през септември, вече може да яде почти всичко - пасирани зеленчуци, риба, червена леща, таратор, разбира се, без сол и силни подправки. Скоро майка му ще започне да му дава и по малко месо. Все още не е започнала, защото държи да намери качествено пилешко или телешко. Свинското все още не се препоръчва за възрастта му. “Но от есента започвам. Все пак той си е момченце, а и мисля, че това е избор, който човек сам трябва да направи за себе си – да яде или да не яде месо”, казва актрисата.

Сутрин тя прави една и съща закуска за себе си и за сина си Борил. Всеки ден двамата ядат кисело мляко с овесени ядки, банан, малко наптрошено ленено семе, понякога и малко чия. В закуската на Борил няма захар или други подсладители, а в своята Диляна понякога слага кленов сироп. Следващото ѝ хранене – към 16-17 ч, е последното за деня. Вечер е заета покрай детето и се получавало така, че вечерята се отлага за след 22,00 ч, а от това не се чувствала добре.

Освен рибата и салатите едно от любимите ѝ неща, които готви за вечеря напоследък е паста със скариди и чери домати, която научила от приятелката си Рене. Пак от нея знае и рецептата за пухкав омлет със зеленчуци. “Яйцата се разбиват с малко мляко. Когато се запече, преди да го затворя през средата, слагам домати и авокадо на малко кубчета, малко зехтин, рукола. Две в едно – омлет със салатка”, казва актрисата.

Със суперхраните тя не прекалява. Защото смята, че организмът се пригажда по-добре към местните култури. Същото й казал и педиатърт на сина ѝ – че гените ни са по-добре приспособени към продукти от нашите географски ширини. “За чията съм чела, че има цели племена, които ядат само чия, че давала страхотна енергия, но не мисля, че при нас тя би проработила по същия начин”, казва Диляна Попова. Затова я използва умерено в кухнята.

Свързани новини

Галерии

Коментари

26 юли 2015 | 18:07

Bravo che ne qde meso, tova trqbva da se praktikuva ot mnozinstvoto, po-zdavoslovno e i himanno. No kakva e tazi statiq elementarna za celiq i jivot i kak si parji qica?? Seriously??

26 юли 2015 | 10:31

Като лапа дудуци и те ли са вегетариански?

Добави коментар

Екипът на Hotnews.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Hot

Диона изпъчи силикона

Певицата със специална фотосесия

Ели Бинева показа гърди

Бившата гимнастичка в смела фотосесия

Поли Генова съблече мъжа си за клип

Преди години и изпълнителката се показа гола

Виж още от Hot

Специален проект

Да оставим следи ІІІ

Новини

Защо Рачков не може да си намери сценаристи за шоуто?

Комикът категоричен, че предаване ще има наесен

Ето колко дала Гери-Никол за басейн с цветя на Бали

Последният й клип е сниман в тузарски комплекс на екзотичния остров

Българка дефилира за "Диор" с кецове

Ревюто на модната марка се превърна в невероятен спектакъл

Любо Нейков проговори дали сменя Цитиридис

След като предаването му беше орязано

Вижте на кого Теди Кацарова каза: Обичам те!

Певицата умили мрежата с признание

Криско най-после доведе 2Bona в София

Македонците с взривяващ концерт в София

Спират "Мастършеф" заради "Ергенът"

От bTV искат "Ергенът" да има много сезони

Мариана Векилска заработва на черно

Водещата си намери допълнителна работа

Гала си има прислужница

Водещата скарана с домакинските задачи

„Сигнал“ и „Фанданго“ забиват на Марина Диневи за Джулай морнинг

Посрещат ВИП гостите с ексклузивната серия вина Face 2 Face

Юксел Кадриев проговори за жена си

Новинарят не крие вече брачната халка

Гена Трайкова с нова работа

Новинарката стана учителка като Венелин Петков

Кобилкина се пусна по 5 лева

Сексоложката разпродава ненужните си вещи

Ето я рецептата на "Гараш"-а на сестри Толеви

Близначките приготвиха скъпи отбрани ястия

Нов успех за българското вино навън

„Вила Ямбол“ обра медалите на конкурс във Франция

Тв и Риалити

Любо Нейков проговори дали сменя Цитиридис

След като предаването му беше орязано

Гена Трайкова с нова работа

Новинарката стана учителка като Венелин Петков

Виж още от Тв и Риалити

Издънки

Не е истина! Милена скочи на гейовете

"Горко на нормалните, задушаваме се!", написа рокаджийката

Кобилкина се пусна по 5 лева

Сексоложката разпродава ненужните си вещи

Мила Роберт по-досадна от фолкаджийка

Младата певица прекалява с тв изявите напоследък

Виж още от Издънки

Култура

„Сигнал“ и „Фанданго“ забиват на Марина Диневи за Джулай морнинг

Посрещат ВИП гостите с ексклузивната серия вина Face 2 Face

След голото дупе Рут Колева завладя и MTV

Певицата с ремикс на хита си Salty

Виж още от Култура

Fashionista

Стела Маккартни: Варварството не познава граници

Дизайнерката подкрепи призива за защита на животните

Шият дрехи от риболовни мрежи

Дизайнерите създават феноменални колекции

Криско и Цвети на модно дефиле

Модната марка Алеса отброи 9 години от създаването й

Виж още от Fashionista
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

  • Нормално функциониране на сайтовете
    Не е зададено

    Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

    Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

    Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

  • За изпълнение на нашите услуги
    Не е зададено

    Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

    Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

  • За измерване
    Не е зададено

    Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на реклами
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
    Не е зададено

    Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

    Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

  • За персонализация и профилиране
    Не е зададено

    Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

    Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

  • По възложение и за проекти на трети страни
    Не е зададено

    При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

    Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

    За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

    За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

  • За Директен маркетинг
    Не е зададено

    За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.