- Диляна, минаха близо 2 г. от “Африка: звездите сигурно са полудели”. След като се върнахте оттам, казахте, че вече сте готова да бъдете майка. Как се чувствате сега, след като имате малкия Борил?

- Не е истина колко бързо минава времето. Понякога още не мога да повярвам, че го има и даже е на 7 месеца. Чувствам се по-самоуверена, по-спокойна и много по-щастлива.

- Как избрахте името му?

- Аз и Асен (Блатечки - б.а.) го избрахме. Не е кръстен на някого. Аз го предложих, а Асен беше категоричен, че иска да е това, и оттам нататък не е имало коментар за други имена. Мислила съм си името и преди да разбера, че ще имам момче. Имах идея за женско име, но не мога да го кажа, защото, ако имам момиченце, може би ще се казва така. (Смее се.) Казвам му Боримечката постоянно. Много е здрав и непрекъснато иска да се бори с някого, да надделее. Дадох му това име с пожеланието да се бори. Но за щастието си, а не да му е трудно в живота и да се бори с него.



- Готова ли сте да разкажете какво се случи между вас и Асен Блатечки?

- Разбира се, че не. И не защото не съм готова, а защото не мисля, че някой наистина го интересува или че му влиза в работата, нали всеки си има собствен живот, ето това трябва да ги вълнува.

- Вашата любовна история от онези с щастлив край ли е? Какви са в момента отношенията ви?

- Бих казала - щастливо начало, Борил е начало в живота на всеки от нас. Отношенията ни са прекрасни и мисля, че винаги ще бъдат такива. Достатъчно разумни и отговорни сме, за да не позволим това да не е така.

- Колко често се събирате тримата - вие, синът ви и татко му?

- Всеки ден!

- Спокойно бебе ли е?


- Той е бебе, но вече с характер. Спокоен е, но много енергичен, спи по цяла нощ, но през деня си иска вниманието.



- Кой ви помага най-много в грижите за него вкъщи?

- Майка ми и една много близка до нас жена. Сестра ми и приятелите ми обожават да се занимават с него, така че от липса на помощ изобщо не съм лишена, харесва ми, че той вече е социален.

- Как изкарахте зимата, когато беше студено и не можехте да излизате?

- В бебешки уют. Есента и зимата си бяхме вкъщи. Още в началото, като се роди, гледахме през няколко дена да го извеждаме. Тогава не ходех на работа, защото той беше много мъничък.

- Какво беше първото нещо, което си помислихте, когато разбрахте, че ще ставате майка?

- “Ами сега... готова ли съм за тази отговорност” и колко съм щастлива.

- Кои са нещата, които купихте преди раждането?

- Всичко купихме в последния момент. Мисля, че първо беше легълцето, за другите неща не си спомням точно. Пазарувахме и от магазините, и онлайн.

- Кое оставихте за накрая?

- Мисля, че играчките, но много от нещата набавях в движение.

- Колко жени поканихте за погачата?

- Събрахме се много хора, но не само жени, а и мъже. (Смее се.) Бяхме около 25 човека. То беше по-скоро като парти за “добре дошъл”, отколкото погача. Не спазих съвсем точно традицията, но погача имаше. Направихме си питката, която се разделя над главата. Всъщност я направи моят най-добър приятел Пепи, с когото сме от ученици заедно. Той прави страхотни питки.



- Говорили ли сте вече за кръщене и избрали ли сте кръстница?


- Още не сме уточнили кога и дали ще направим кръщене, но кръстница вече има. Това ще бъде Яна (Грудева - б.а.). Казах ѝ го много отдавна, но тя ми се смее. Казва ми: “Е, много ми е интересно как искаш да съм ти кръстница на детето, като още не сте решили дали ще му правите кръщене.”

Още не съм сигурна дали искам ние да избираме вярата му. Аз и сестра ми например сме кръщавани, когато бяхме вече доста големи. Сами си избрахме религията. Затова се двоумя все още дали аз да избирам неговата. Единият вариант е той сам да избере в какво да вярва и дали да бъде кръстен. И с Асен трябва да го обсъдя. Досега не ми е било на дневен ред. Иначе кръстница си има при всички положения. (Смее се.)

- С Лора Караджова бяхте бременни едновременно и родихте по едно и също време. Сега разхождате ли заедно бебетата?

- Да, когато тя е в София и се организираме, се случва. Те изкарват зимата в Банско, лятото във Варна.

- Как приспивате Борил? Пеете ли му?

- Приспивам го с мелодийка, с която майка ми е приспивала мен. Тя не е известна и няма думички. Просто мелодийка, която си спомням от дете. Когато майка ми го приспива, го прави със същата песничка. Явно е останала е оt бебешки ни години.

- Сега синът ви е на 7 месеца. Вече растат ли му зъбчета?

- Първите 2 зъбчета се показаха още в 4-ия му месец, а вече има 4. Не плаче, но всичко си слага в устата. (Смее се.) Още не може да се придвижва сам и го пускам на места, на които не оставям неща, които са опасни за него.



- Какво стана с бушменчето Алекс, на което искахте да станете попечител? Защо не се получи?

- Бушмените имат други закони за осиновяване, различни от нашите. Алекс си имаше майка, която беше съгласна, но и досега не знам дали би било правилно да му стана попечител. Дали по-цивилизован начин на живот би го направил по-щастлив?

- Преди време си разменяхте съобщения в социалната мрежа с малко момиченце, което е ваша почитателка. Още ли си говорите?

- Не си пишем, защото аз почти не влизам във фейсбук. Предпочитам контактите ми да са извън социалната мрежа.

- Покрай грижите за бебето движите и дизайнерското си ателие. Как успявате?

- Ателието работи много добре, но с времето, което имам, наистина е малко натоварено. Успявам някак си. Борил вече е голям и мисля, че ще става по-лесно.

- Имате и куче.

- Да, померан. Казва се Армин и е на 4 г. Кръстен е на Армин ван Бюрен. В момента е при майка ми, тъй като невинаги мога да се справям и с него, и с Борил.

- От майките, които смятат, че не е добре да има куче около бебето ли сте?

-Не. През цялата ми бременност, особено последните 3-4 месеца, кучето беше плътно с мен, навсякъде. Мисля, че бебетата си изграждат имунитет още в корема на майките си. Двамата се разбират много добре и се радвам, че растат заедно.



- Планирате ли да правите нова колекция скоро?

- В процес на изработка е една линия с деним, което правя за първи път. Почти са готови дрехите за нея и пролетно-летните неща също. Те ще са предимно от трико.

- Мислили ли сте сега, след като сте майка, да правите детска линия?

- Правя тениски на Борил, които изглеждат като за големите хора - с щампи отпред. Направила съм 2-3, не е цяла серия с тениски. Направих му една с Марлон Брандо отпред. Сега за лятото ще му направя и някакви неща за море. Нямам търпение да идем. Трябва да се учи да плува. (Смее се.) За детска линия не мисля в момента.

- Как изглежда един ваш ден сега?

- Обичам живота си и се радвам, че дните ми протичат различно. Понякога сутрин имам снимки, после ходя в ателието, след това на фитнес и привечер се прибирам. Когато не съм с бебето, то остава със сестра ми, майка ми или при приятел. Друг път прекарвам целия ден с Борил или пътувам по работа, а понякога пътуваме заедно. Имаме традиция. С една приятелка заедно извеждаме бебетата, нейното е с 5-6 месеца по-голямо от Борил. Всяка неделя си организираме общ преглед, защото сме при един и същ педиатър. Не ходим по болници, а той идва вкъщи. Оставаме всяка неделя у нас - тя с детето, той, сестра ми и ние с Борил. Идват и приятели понякога и правим беседа с доктора -разпитваме го, слушаме музика, приказваме си. Това ни е много любимо.



- Сега ходите на фитнес. Пазихте ли диета след раждането?

- Не съм. Много бързо отслабнах. Човек трудно може да прави някакъв режим, като се роди едно бебе. Така или иначе, аз никога не съм спазвала диети. Плюс това моето хранене е подобно на разделно, защото не ям месо. Откакто тренирам пък, започнах да приемам повече белтъци.

- Непрекъснато сте героиня в писания на жълтите вестници и клюкарските предавания. Интересувате ли се от това, което се говори за вас?

- Рядко разбирам, защото не чета такава преса, но е неизбежно да ми кажат нещо. Не се вълнувам какво пишат за мен, но не ми харесва, когато намесват детето ми. Не е честно да използват децата с комерсиална цел, но по-добре да не отварям тази тема.

- Преди 2 месеца се заговори, че са откраднали колата ви. Вярно ли е?

- Да, вярно е. Не я намериха и разследването приключи. Купих си друга.

- Според жълтите издания има нов мъж до вас. Има ли истина в това?


- Разбрах за “рицаря на бял кон”. Поне не са лишени от фантазия, ако всичко друго им липсва. Нямам нужда от нов мъж до себе си.



- Очаква се продуцентите на “Революция Z” да направят пети сезон. Ще участвате ли в него?

- Да, в момента се работи по сценария на пети сезон.

- Какъв беше последният ангажимент, по който работихте?


Преди няколко дни снимах видео за песен, чиято музика е на Хардуел (популярен хаус диджей, който наскоро беше в България като част от турнето Top 100 DJs - б.а.). Певецът, който участва в нея, се казва Джонатан Менделсон. Ще излезе след 1-2 седмици.

- Като каква участвате в клипа?

- Ще видите. Ще излезе съвсем скоро. Става дума за една любовна история. Хардуел не беше в България за снимките, защото е заснел неговата част в Холандия. Същият екип дойде тук и направихме останалата част на Бузлуджа. Беше зверска зима с минусови температури. Духаше ужасно силен вятър. Но от кадрите, които видях след това, изглежда много красиво.

Източник: 24 часа