Две години след като обра банков трезор в „Още една мечта” Диляна Попова се завръща на голям екран с роля в „Сексакадемия: мъже”.

В режисираната от Георги Костов комедия хубавицата слага кожения жак на архехоложката Радина. Тя се превръща в магнит за мъжките персонажи не само заради обезоръжаващия си сексапил, но и заради факта, че е открила тайния дневник на Дон Жуан.

„Познавам Диляна отдавна и винаги съм искал да я снимам в свой проект, просто досега нямах точната роля. Този образ е създаден специално за нея”, обясни за „Монитор” Костов. Работата с модела той описва като „приказка”. „Диляна абсолютен професионалист, много скромна, без претенции. Има актьори, които си придават важности, но при мен тези номера не минават.”, усмихва се Костов.

Сюжетът на филма, чиито трейлър е обещаващо свеж и смехотворен, се върти около опитите на един смотан програмист да изгони тишината от спалнята си. Зад очилата с рогови рамки на пишман мачото Жан се крие Иво Аръков. Героят му хлътва по Даян (Елена Боева), новата колежка в офиса, а пътя към сърцето й му показва Мистър Д – водещ на курс за сваляне на жени по безотказните техники на Дон Жуан.

Със самочувствието му се нагърбва Димо Алексиев. „Срещата им тотално променя както стайлинга и визията на героя на Иво, така и вътрешния му свят. Двамата създават клуб, комбинация от хитово място, където жените идва да се забавляват, и терен за сминари за свалки." обяснява режисьорът.

Премиерата „Сексакадемия: мъже” е на 21 април, а в каста като майстор по невролингвистично програмиране ще видим и Ники Сотиров.