Диляна Попова не е единствената красавица в рода си. Манекенката има сестра на име Елиза, която е с 3 години по-голяма от нея. Tя се различава от любимата на Асен Блатечки само по цвета на косата - блондинка е. Русокосата хубавица не обича да влиза в светлините на прожекторите, а работи зад кадър като гримьорка.

Диляна е разказвала, че е кръстена на баба си Димитрина, докато Елиза е наречена на героиня от приказките. Сестрите имали прекрасно детство и манекенката била като залепена за кака си, с която може да се конкурират по хубост. Двете са запазили близостта помежду си и до днес. "Истината е, че и в щастливите, и в тъжните моменти от живота винаги звъня на нея. Много ми е важно да я чуя, да обсъдя с нея нещата, да се посъветвам", споделя звездата от сериала „Стъклен дом” по адрес на сестра си.
Елиза често гримира Диляна, когато има професионални ангажименти, а тя пък в замяна й шие дрехи. Такива, че когато я видят с тях, винаги я питат откъде ги е купила. Половинката на Асен Блатечки навремето е следвала моден дизайн и макар че вече не се занимава активно с тази дейност, понякога сътворява уникални модели, но само за най-близките си. Елиза с часове може да разказва за таланта на сестра си като дизайнер и с удоволствие носи тоалетите й.

Диляна много обича и да рисува, ала почти не й остава свободно време да го прави. Когато хваща четката и боите, го прави само за удоволствие и за разпускане на напрежението. Като момиче манекенката не била сред най-ученолюбивите, не залягала усърдно над учебниците, но успехът й все пак бил сравнително добър. Най-голямата й страст в юношеските години била свързана най-вече с рисуването. Хубавицата от Гулянци имала намерение да се занимава с това и в бъдеще, но съдбата я отвела по различни пътища.

Елиза също твори с различни форми и цветове, но не върху бялото платно, а върху лицата на хората. Тя е професионален гримьор и редица родни звезди се възползват от услугите й. Преди да се захване сериозно с изкуството на макиажа, блондинката е работила в студио за модерни танци. С останалите членове на клуба тя е обиколила света. Трупата е танцувала в Германия, Южна Корея, Мароко, Италия и къде ли още не.

Говори се, че именно Елиза помогнала на сестра си да пробие в светските среди и да стъпи на подиума. Тя била убедена, че любимата на Асен Блатечки притежава всички нужни качества, за да бъде успешен модел. Гримьорката изпратила снимки на Диляна до най-известните по онова време модни агенции и така помогнала за старта на кариерата й. „Още от малка привличаше погледите на всички с красотата си! Сигурна бях, че ще постигне много успехи! Тя е не само красива, но и много талантлива!”, казва Елиза за сестра си.
За разлика от Диляна, която доста време търпя несполуки на любовното поприще, гримьорката от години е щастливо омъжена за музиканта Петър Рангелов. Двойката много обича четириногите и дори прибира от улицата изоставени кученца.

Диляна пък едва преди година окончателно се събра с бащата на сина си – секссимволът на българския театър Асен Блатечки. Те многократно се разделяха, после пак намираха път един към друг. Когато започна връзката им, актьорът все още бе женен за бившата си съпруга Катерина Горанова и манекенката отнесе куп обиди за това, че им е развалила семейството. В тези трудни моменти най-голяма подкрепа й оказала именно сестра й, която много помагала и в грижите за бебето Борил след раджането.

Връщайки лентата назад, Диляна е категорична, че е имала щастливо детство, макар че семейството й е било съвсем скромно, без кой знае какви финансови възможности. Редовно циркулират слухове, че манекенката от Гулянци е забравила родителите си и почти не ги посещава в провинцията, ала тя твърди, че това са пълни измислици. Майка й и баща й винаги са я подкрепяли морално в житейските й решения. Дори когато всички я нападали заради връзката й с Блатечки, татко й Красимир застанал твърдо до нея. „Харесвам Асен за зет! Имам хубаво мнение за него. Много добре се грижи за Диляна и за Борил. Изключителен актьор и човек! Дъщеря ми ми се кара, когато си купя вестник и чета глупостите, които се пишат за нея. Бяха писали, че сме скарани, а ние всъщност сме в прекрасни отношения!”, споделял е г-н Попов.

Връзката на Диляна и Асен премина през много изпитания, но в крайна сметка любовта им възтържествува. С днешна дата те живеят под един покрив и макар че нямат сключен брак, се чувстват като истинско семейство. Двамата избягват да говорят за личния си живот, но загатват, че неприятностите са останали в миналото и сега всичко помежду им е спокойно.