Няколко дни след четвъртата поред операция на Дим Дуков стана ясна една от причините за влошеното му състояние. Здравето на бившия монах било сринато от силен стрес заради финансова криза, в която изпаднал през последната година.

На главата на отец Дамаскин висели куп тлъсти кредити. Той дължал близо 1,7 млн. лева на общо пет банки. Сериозните заеми теглил, за да завърти и поддържа хотелиерския си бизнес. Той обаче не му докарал обратно никакви средства и се налагало Дим през два месеца да търси нови и нови потоци от свежи пари.

Именно липсата на финанси и усещането за неизбежния крах отслабили имунитета на ексцентрика и го вкарали в болница, кълнат се близките му. Отделно от банковите кредити, бившия монах дължал пари и на много свои приятели, сред които и доста бизнесмени. Тях пък Дуков даже не си правел устата да връща, защото приходи не му влизали отникъде.

Аверите на ексцентрика проявявали завидно търпение, но банките си искали парите. Нахъсани чиновници непрестанно звънели на Дим и го докарвали до лудост, разказват от обкръжението му. Ако се вярва на думите им, той дори бил рекетиран от фирми за събиране на дългове, които ги причаквали около дома му, пише skandalno.net.

След спешното му постъпване в болница отец Дамаскин се разорил напълно. От месец насам не е погасявал и лев от огромните си дългове. Близките и роднините му също са в шок, тъй като никой във фамилията не разполага със средства, за да спаси Дим от тежката ситуация.

Болестта и финансовите проблеми на Дим вложиха здравето и на баща му Стоян. Славният аниматор преди дни постъпи в болница като сина си.