Актьорът Димитър Маринов, който бе един от финалистите в „Като две капки вода”, се прибра днес от България в САЩ, където живее семейството му. Hotnews.bg припомня, че в края на март той получи официално писмо от САЩ, че ако до 24 ч. да се върне обратно при семейството си, не се знае кога отново ще може да го направи. Въпреки тава Маринов взима нелекото решение да остане в България заради „Като две капки вода“.

„Семейството ми е в Щатите. Имам две малки деца – едното е на 7 години, а другото – на 14 години. Стряскаща беше цялата ситуация и стряскащото беше не ултиматума дали да се върна или не, а незнанието кога ще мога. Дори в момента с шоуто „Като две капки вода“ не в договорни отношения, продуцентът Маги Халваджиян ни освободи и ни каза, че спокойно можем да си отидем, ако желаем. Ще си получим и възнагражденията.

Но за мен това е въпрос на достойнство, на престиж и не само – това е въпрос на това, което съм аз и моята мисия като актьор. Не се стряскам панически от ситуацията. Благодарение на новите технологии се виждам със семейството си. Съпругата ми е главен счетоводител на пожарната в нашия град и има страшно много работа, особено сега.

Тя е на първа линия, продължава да работи, но когато са й се обадили от щатските власти относно моето завръщане тя е отвърнала: „Аз познавам съпруга си. Когато даде думата си, той няма да я престъпи“, обясни тогава артистът. Hotnews.bg припомня, че американското посолство организира няколко полета за своите сънародници у нас. Всички пътници обаче сами заплащат разходите по пътуването.