Актьорът Димитър Маринов донесе много радост на България покрай участието си в "Зелената книга", който спечели награда Оскар. Но нито пътят в Америка е бил лесен за него, нито пътят до там. В подкаста на Тото от "СкандаУ" двамата участници в "Като две капки вода" си поговориха са много неща. Още в началото обаче Маринов разказва за невероятната си съдба. Оказва се, че Димитър Маринов не е от Русе, както вероятно ще прочетете на много места, а е роден в столичната болница "Шейново".

Расте пък в сърцето на София - зад Царския дворец. Но всичко това - като осиновено дете... Съдбата му е едно от много недоразумения в комунистическия свят. Това, което всъщност е бил Димитър Маринов, е онова, което на английски се нарича "the golden child" - дете, заченато при отнемане на девственост. Биологичния си баща пък нарече "спермодарител".

Двамата все пак успяват да се запознаят и това се случва през 1986 г., като познанството им трае 7 минути. Тогава актьорът отива в Русе, където живеел биологичният му родител. Баща му останал шокиран, макар че подозирал, че има дете. Маринов дал телефона си, заявявайки, че не иска нищо освен приятелство. Но не получил и него. Дори и след славата, която получава след Оскара за "Зелената книга."