Продуцентската фирма „Камера" продължава да е най-голямата пирамида, която телевизионният свят у нас е виждал.

Шефът на компанията, завлякла с пари десетки български актьори - Димитър Митовски, дължи повече от 50 бона на трите най-големи звезди на „Под прикритие" - Захари Бахаров, Михаил Билалов и Мариан Вълев. Те не са получили хонорарите си за част от епизодите на последния 4-ти сезон на кримката, пише в. "Всеки ден".

Въпреки че БНТ вече е изплатила парите за всеки един епизод от поредицата, а именно по 200 хиляди на серия, Митовски все още си правел оглушки.

„Как може още да не се разплаща със своите актьори, какво ги прави тези пари?", коментират ядосано в светските среди. Продуцентът се държал като последния тарикат и вместо да даде ясни и окончателни срокове кога Джаро и компания ще видят най-сетне заработеното си, Митака, както го наричат малкото му останали приятели, не си вдигал телефона. Дори Куката, който беше и сценарист на последния сезон, а освен това и пръв приятел на продуцента, не може да се свърже с него.

Измамени актьори и от други проекти са започнали консултации с адвокати, които да ги посъветват дали могат да съдят „Камера". Лошото било обаче, че и Митовски, и партньорът му Димитър Гочев са заложили почти всичко, включително и правата върху супер успешния филм „Мисия Лондон".

Според източници на вестника само Захари Бахаров има да си взима от излъчените с него епизоди миналата година близо 10 бона, още толкова имали да прибират и останалите му колеги от поредицата.

Миналото лято актрисата Искра Донова за първи път разкри, че в продуцентска къща „Камера" нещо намирисва. Донова обяви, че десетки нейни колеги, както и много други служители от техническия екип на телевизионните продукции на Димитър Митовски очакват с месеци да им бъдат изплатени хонорарите за сериалите „Революция Z" и „Фамилията". Впоследствие на нея са й били платени парите, но мнозина от останалите и до ден днешен си чакат хонорарите.

На всичкото отгоре „Под прикритие" е най-скъпият бг сериал, правен някога. БНТ цакаше по близо 180 000 лева на серия, а за сравнение „Стъклен дом" по Би Ти Ви струваше по 76 бона на епизод, а „7 часа разлика" - по 72 000 лв. Двамата Митковци - Гочев и Митовски, ще спрат да снимат не само сериали, ами и филми, прогнозират запознати. Няма да могат да го правят с пари на държавата, защото Националният филмов център си иска обратно средствата, отпуснати им за четири филма. Няма да могат вероятно и с банкови кредити, защото обслужват многомилионен заем от „Булбанк". Трудно ще им бъде да наемат актьори и технически екип, защото дължат хиляди левове неизплатени хонорари. Ще изпитат затруднения и с техниката, защото е заложена в „Булбанк". Като продуценти ще се завърнат в киното единствено с чудо.

Парите, които дължат Митовски и Гочев на Филмовия център, възлизат на общо 902 000 лв., съобщи и.д. директор на НФЦ Павел Васев. Средствата са били преведени за четири филмови проекта, за които „Камера" са спечелили конкурс от НФЦ - „Люси", „Червено злато", „Салтомортале" и „Бодливото свинче", но заради неизрядни документи центърът е поискал обратно парите.