Димитър Рачков стартира нов собствен проект, който трябва да бъде реализиран до началото на следващата година, твърдят близки до шоумена.

След като Рачков вече преустанови отношенията си с bTV и предаванията „Господари на ефира” и „Пълна лудница” бяха спрени от ефир, сега той се е заел с разработката на своето ново начинание.

Съвместно с продуцентска къща „Глобал вижън” актьорът ще стартира нов комедиен сериал, пише в. „България днес”, цитира kliuki.bg.

Рачков ще бъде един от главните герои, както и режисьор и сценарист на комедията. Сценариите, планирането на снимките и актьорският състав трябва да бъдат готови до края на май.

*Снимка: Стоян Гребенаров

По предварителни планове трябва да бъдат заснети 40 серии по 30 минути, за реализирането на които са необходими близо 3 милиона лева. Сумата обаче вече била гарантирана от „Глобал вижън”. При добро развитие на проекта парите ще бъдат върнати в рамките на 6 месеца.

Засега първоначалната информация е, че комедията ще бъде нещо като български вариант на „Приятели”. Идеята на Рачков била в хумористичен стил да бъдат пресъздадени проблемите на младите работещи хора в България.

На този етап Рачков е на ниво преговори с водещи български актьори за участие в проекта. След месец най-рано обаче ще е ясен точният състав. Снимките по план трябва да започнат това лято на Черноморието, пише всекидневникът.