Димитър Цонев прецакал едно от най-гледаните предавания за деца таланти - „Като лъвовете".

Шоуто на БНТ било спряно, за да се налеят пари в проекта на Пъпеша „В неделя с...", който така и не успя да се наложи. Истината разкри авторът на детския формат Ники Априлов повече от 5 години след като той беше спрян, пише ''Всеки ден''.

„Трябваха пари за Цонев, затова спряха „Като лъвовете", разказа Ники Априлов. Той бил разочарован, че след 17 години работа в Националната телевизия не му казали и едно „мерси" за това, че е открил едни от най-големите звезди в страната ни. Сред „неговите" деца са Мариан Бачев, рапърът Устата, фолк певицата Мария, Явор Гърдев, Ованес Торосян и др.

Говори се, че когато е тръгвало предаването на Цонев, за него са били определени 40 на сто от всички пари на телевизията. Той заедно с тогавашната шефка Уляна Пръмова е обвиняван в най-мащабното източване на държавната медия.

„Измисляше какви ли не поводи, за да вдига издръжката на шоуто си, а така и не успя да вдигне рейтинга му", коментират хора от БНТ. Работещите в предаването взимали луди пари, а най-голямата заплата била за щерката на Пъпеша - Десислава, която той пробутал в шоуто, без да има почти никакъв телевизионен опит зад гърба си.

„По онова време се чудеха откъде какво да съкратят като разходи, само и само да намерят пари за предаването на Цонев", разказа още Ники Априлов. И докато той така и не успял да намери канал, който да пусне проекта му за деца таланти, Цонев отдавна вече е в конкурентната на БНТ телевизия Би Ти Ви, а неделното му шоу мина през какви ли не корекции, докато си спечели зрители.