Излязоха официалните данни на Националния филмов център, според които „Диви и Щастливи“ е най-гледаният български филм с общо 107 785 зрители и 1,174,307.78 лева боксофис от премиерата му в кината на 29 ноември 2019 г. Само за първите четири седмици романтичната екшън комедия реализира изключително добри резултати - 65 307 зрители. Прожекциите продължават до затварянето на кината поради пандемията от Covid-19 през март 2020 г., като филмът се връща на екран веднага след тяхното отваряне.

В периода 30 ноември 2019 – 16 март 2020 г. се състои и международното турне на филма в САЩ, Канада, Англия, Австрия, Германия и Шотландия. А през топлите месеци „Диви и Щастливи“ пълни летните кината и дори има турне със собствено пътуващо автокино в 30 града в страната.

Филмът на Мартин Макариев беше закупен от HBO за разпространение в седем държави – България, Сърбия, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Северна Македония и Косово, като по зрителски интерес изпревари безапелационно дори „Междузвездни войни: възходът на Скайуокър“. Българската екшън-комедия бе предпочетена от почти двойно повече потребители на стрийминг платформата от следващите заглавия в топ 5 на HBO за периода 3-16 август, а премиерата му беше едва на 7ми август. „Диви и Щастливи“ успя да задържи зрителския интерес през цялата година в HBO GO.

На 8 август се състоя и телевизионната премиера по телевизия HBO, като феновете на хубавите филми могат често да засекат повторенията, най-вече през уикендите. „Диви и Щастливи“ е достъпен още за България и чужбина през предплатената платформа Neterra.TV. Благодарение на широкото разпространение в различни платформи повече от милион зрители вече са преживели историята за две приятелки, които провокирани да се опълчат на статуквото, успяват да намерят верния път към щастието и да преборят страха, който им пречи, за да повярват истински във възможностите си.

В края на 2020 г. се състоя и годишната класация на списание HiComm, като „Диви и Щастливи“ печели в категория „Най-добър български филм“ с удивителните 41.6% от всички гласували. В историята за две жени, които успяват да си повярват достатъчно, за да направят полицията „дива и щастлива“ участват Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано, Дария Симеонова, Базил Айденбенц, Калин Врачански, Явор Бахаров, Асен Блатечки, Койна Русева, Ицо Хазарта, Пламен Манасиев и много други.

Сценарият е дело на Борислав Захариев, музиката на Антони Рикев – WahTony, оператор е Андрей Андреев, монтаж Никола Миленов, а продуценти са Яна Маринова и Александър Сано. С дистрибуцията на филма се заема Силвърнойз на Александър Сано, а за маркетинга отговаря Биляна Еленкова.