Любимката на най-младата българска публика - певицата Дивна Станчева, заявява подкрепата си за кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 г. и става неин посланик.

Популярната изпълнителка застава зад каузата на родния си град с думите „Свободен дух означава да преследваш мечтите си докрай и да не позволяваш на нищо да те спира”. 

Дивна Станчева, която феновете с любов наричат просто Дивна, вярва, че Русе е най-красивото място в България.

“Обиколила съм страшно много държави и градове, много красиви, но наистина Русе е най-красивият от тях. И не защото съм родена тук, но той наистина е уникален със своята архитектура, със своите сгради, с младите хора, с културата, която има. Център е на културен живот много отдавна. В Русе е било първото кино. Първата ж.п. линия е построена тук. И изобщо мисля, че е един страхотен исторически град. А младите хора са шансът на града да спечели надпреварата за домакинството през 2019 г. Русе със сигурност заслужава да бъде столица на Европа като културен град” – искрено заявява обичта и пристрастието си 15-годишната ученичка по пиано в Националното училище по изкуствата “Проф. Веселин Стоянов” в Русе. Превръщайки се в едно от лицата на кампанията „Русе – град на свободния дух“, Дивна ще популяризира кандидатурата на родния си град, като доказва, че свободният дух е присъщ на младостта, таланта и амбицията за нови постижения.

Дивна печели сърцата на широката млада публика още с първото си участие в тв състезанието “Пей с мен”. Тогава е едва на 11 години и излиза на сцената с Миро, който по-късно става неин продуцент. Младата звезда пее от 6-годишна и е откритие на музикални педогози от Русе.

Дебютният сингъл на Дивна “И ти не можеш да ме спреш” най-добре изразява нейната целеустременост. За 24 часа песента събира десетки хиляди харесвания в Интернет, а американският блог за европейска музика europopped.com обявява, че  Дивна е едно от най-горещите неща, които се случват в България.