Луната е в знак Козирог. Всичко е подчинено на дълга и отговорността. Ключови думи са точност, срочност, акуратност. Идеално време за действия, изискващи точен разчет, както и всяко нещо да бъде поставено по местата си. Емоциите са затормозени. Понижава се чувството за състрадателност. Неудачно време за признание в любов.

Тъщите трудно ще бъдат удържани от критикуване по адрес на дъщеря си и на зет си. За свекървите същото се отнася. Изобщо съветът към по-младите е да избягват по възможност общуването с по-старото поколение, което е настроено по-критично. Ако не можете да избегнете тези контакти, то единственият съвет, който може да се даде в този случай, е: “Бъдете дебелокожи!”.

23 лунен ден - Ознаменуван е още с различните настройки във физическия свят, които стават по инерция, тъй като са набрали значителна скорост от по-рано. Човек има усещането за загуби и че нещата се случват не по неговата воля. Общуването с други хора не носи полза сега. 23-я лунен ден е прекомерно активен. Даже в някаква степен агресивен. В този ден е голяма вероятността от реализация на престъпни намерения и аморални постъпки. Да не говорим, че управител на деня е Марс, планетата на войната. За това е препоръчително да се избягват места, където има много хора като стадиони, демонстрации и други. Добре е да се направлява тази енергия към решение на своите насъщни проблеми.

Полезни са млечните продукти. Добре е да се въздържате от месна храна. Както е известно, месото повишава агресивността. Също и от алкохол. И най-малката доза може да доведе до поразии.

Секс - От интимност сега е желателно да се въздържате, още повече че в този ден са твърде уязвими половите органи както на мъжете, така и на жените. Сексът във всякакъв вид сега е противопоказен. Води до емоционално и физическо изтощение. Занимавайте се с нещо друго. Жените да бъдат много внимателни на улицата, при срещи с малко познати мъже, има вероятност от изнасилване.

Подстригването е противопоказно. Може да донесе след това неприятности.

Сънищата показват, доколко сте хармонична личност и доколко сте постигнали вътрешно равновесие. Това, което видите насън, показва вашето истинско отношение към себе си. Съновиденията, които човек вижда, означават нещо съвършено противоположно на това, което очаква в действителност.