Преминавайки през знак Стрелец, Луната придава на човек идеалистична нагласа, склонност към философстване, усилва желанието му да покаже своята компетентност. Увеличава се жаждата за приключения и желанието да се отпътува някъде. Прекрасно време за духовна и интелектуална работа. Денят е благоприятен за сключване на брак и зачеване на деца. Препоръчително е да не се купуват нови неща. Уязвими са черния дроб, бедрата, областта на таза, кръвоносната система.

27-ми лунен ден – Ден на откровение. Усилва се стремежа към тайното, невидимото и окултното познание. Препоръчва се медитация. Днес са опасни разсеяността, заблужденията и блуждаещото съзнание. Не трябва да се използва огледало в този ден, не се консумират цитрусови плодове, не се прелива кръв. Особено уязвима е лимфната система. От приемане на лекарства, ако е възможно се ограничавайте, тъй като употребата на химически вещества може да предизвика непредвидена реакция и да има различни усложнения. Болестите започнали сега не са опасни. Препоръчително е на обед да ядете само лека супа. Може да пийнете чаша червено вино, но от останалият алкохол се въздържайте. От гледна точка на бизнеса денят е благоприятен само за благотворителност. Всички останали парични операции са обречени на неуспех. Затова посветете този ден само на спонсорство. Смята се, че средствата дадени за благотворителност, създават блага карма и после носят богатства както духовни, така и материални.

По-малко се гледайте в огледалото, ако може изобщо минете без него. Може да се създаде у вас чувство за непълноценност. Не е добре време за решаване на битови проблеми. Подходящо за грижа за цветята.

Диета – да се ограничи консумацията на картофи и цитрусови плодове.

Подстрижка – Днес е добре за подстрижка. Подходящо е за всички, които се грижат за външния си вид и искат да направят впечатление. Това ще засили вашето обаяние и постигане на успех пред околните. Подходящо е и за тия, които са решили да променят своя имидж.

Сънищата показват, доколко човек е способен да съществува в хармонични отношения с околното пространство и доколко е в състояние да запази равновесието между духовния и материалния свят.