Луната е в знак Близнаци. Подходящо за приятелски срещи, за общуване. Уязвими са ръцете, раменете, плещите, дихателната и нервната система.

14-и лунен ден до 16:52ч. Най-мощният ден на месеца. Ден на силните и решителни действия. От една страна денят е сложен, но много добър за всякакви начинания, за реализация на дългосрочните планове, но от друга страна, този ден често носи със себе си лошо настроение, ниско самочувствие. Не трябва да оставяте обаче тези чувства да ви завладяват. И ако се замислите, ще видите, че нямате основание да ги изпитвате. Най-доброто средство срещу тях са именно активността, действието и физическото натоварване. Това е време, когато хората искат да кажат нещо, но не смеят да го направят. Говорят с недомлъвки. Така че вие слушайте внимателно какво ви казват. В този лунен ден уязвими са очите. Добър ден за гладуване.

Подстрижка – Подходящо е за подстрижка. Тя не само ще укрепи вашите коси, но и ще подобри финансовото положение, а късметът отново ще обърне лице към вас.

15 лунен ден, който започва от 16:52 и ще продължи до 17:49ч на следващия ден, често носи кратковременно блаженство, сменящо се от дълго разочарование най-вече в любовта. Това е опасен ден, период на плътските изкушения, правещи хората податливи на пороците. В този период трябва да се практикуват всички форми на аскетизма, да се побеждава плътта, борба с изкушението, за да останем чисти. В противен случай започва да се руши астралното тяло. Активизират се тъмните сили, затова хората са психически по-уязвими през този отрязък от време и не се препоръчва нищо да се започва. Емоционално нестабилно време, което ще се отрази най-вече на жените. Имайки това предвид, не се захващайте да изяснявате отношения. Нищо добро няма да излезе от цялата работа. Активизира се вътрешното начало на всеки човек, става лесно податлив на земните съблазни. Противопоказни са рискованите действия и авантюрите. Следва да се придържате към проверена линия на поведение и да съблюдавате всички правила на законност. Пазете се да не се поддавате на чуждата внушаемост, на мързела и изкушенията. Всякакви неконтролируеми емоции могат да доведат до непредвидими последствия. Днес се засилват възприемчивостта, проницателността и се активизират творческите способности. Да се обърне внимание на панкреаса и диафрагмата. Препоръчва се гореща храна и от рода на бобовите. Не трябва да се консумират ябълки. Болестите възникнали днес не са опасни. Пазете се да не ви излъже по-хитър човек. Добър знак е да срещнете куче, даже и недружелюбно.

Подстрижка – Неблагоприятен ден за подстригване. От процедурите при фризьор може да се повиши кръвното налягане, да се появи главоболие, упадък на силите. Особено лошо е да се подравнява косата. От подхранващи маски и други подхранващи процедури също е добре да се откажете. Този период е благоприятен за оздравяване на кожата на главата, за боядисване на сива коса. Добре е да се оцветяват косите в светъл цвят. Къдренето на косата дълго време ще издържи.

Покупки – благоприятно за всички видове покупки, но ако усетите, че искат да ви излъжат в цената или да ви продадат некачествена стока, по-добре е да се откажете.

Сънища – Време за пророчески сънища. За това, което сте сънували, не разказвайте на никого. Оставете тези неща за себе си. За да бъдат съновиденията ви лесни за тълкуване, добре е преди сън да четете молитви или да се заемете с медитация.