Луната до 12:17 се намира в знак Риби. После се премества в знак Овен. В посочения интервал не предприемайте важни действия.

9-ти лунен ден до 13:29ч. Добре е да се заемете сериозно със задълженията си. Може да се проявят вашите слабости, да имате проблеми със здравето или спад на жизнената енергия. Сега вашият организъм е абсолютно незащитен, тъй като се настройва към новите ритми на втората лунна фаза и не е готов за сериозно натоварване. Време на енергиен обрат. Всякакви очистителни процедури в този период са стъпка към подобрение на взаимоотношенията ви с околния свят и укрепване на собствената значимост. Най-уязвими днес са гърдите, коремната област и органите на кръвообръщението. Добре е да се въздържате от енергични физически упражнения, масаж, посещение на сауна. Изчистващата баня ще е само от полза.

10-ти лунен ден започва от 13:29 и продължава до 14:02ч на следващия ден. В 10-я лунен ден не се препоръчва уединение. Денят е свързан с традициите, рода, семейството, кармичната памет. Отделете време за родители, роднини, бъдете с децата си, своето семейство. Именно при корените си човек може да намери нов източник на енергия. Сега може да предприемете нови дела. През 10-то лунно денонощие често се сънуват леки и приятни сънища, които за съжаление не се сбъдват. Подстрижка не се препоръчва.

Бъдете добри и милосърдни в този ден. Не убивайте животни и насекоми. Хубаво е да поговорите с животно. Противопоказни са авантюрите. Благоприятно е за ремонтни работи, грижи за дома. Не избягвайте съпружеските обятия и любовта. Добре е да подарите цвете в саксия. Откъснати цветя не се препоръчват. В този ден човек може да срещне истински учител. Ако ви цъфне цвете у дома или ви подарят цвете в саксия, това е знак за радост и щастие.