Луната е в знак Лъв. Повечето дела ще ви се удават с лекота. Нараства увереността в собствените сили. Енергийният потенциал в това време е висок. Подходящо за празненства и веселие, приятелски срещи, флиртове, затова не се лишавайте от радостните мигновения на живота. Уязвимо е сърцето. Препоръчва се лечение на коленете, ставните заболявания, при болести на очите. Ако снаха и свекърва обитават едно жилище, може да се разгори спор между тях за надмощие. Лошо става, ако към този спор се присъедини и синът - съпруг, затова е най- добре да се общува тактично или жените да се разделят една от друга. За тъщата е също по- здравословно да не посещава дома на дъщеря си днес. А ако младите живеят при нея, то този ден може да бъде твърде неприятен за нейния зет. На съпругите се препоръчва да се въоръжат с по-висок дух и да се усмихват на агресивните си съпрузи. Родителите да не отнемат на децата играчките и да не ги изправят в ъгъла. Нека те сами се разпореждат в своето местенце и със своите вещи.

От 17:18ч Луната ще се движи без курс до 05:53ч сутринта. Това е неползотворно време и не се препоръчва да започвате нищо важно.

16-ти лунен ден ( до 19:48ч) Денят е свързан с Божията искра. Повишението на температурата на тялото е знак за благодат, както усещането за студ свидетелства за недоволството на вашия Ангел-Хранител. Нараства влечението към красотата и изкуството. Общуването с близки приятели носи истинско удоволствие. Добре е да се завършват дела, да се връщат дългове, да се помирявате с хората, да си прощавате и да възстановявате отношения. Девизът на деня е умереност, спокойствие, порядък! Ден за равновесие, справедливост и хармония между астралното и физическото тяло. Трябва да се търси златната среда. Ако на дрехите ви се появи петно, това е знак за духовна нечистота. Емоционалните разногласия ще доведат до проблеми. Много хора ще изпитат недостиг на жизнени сили и са възможни разстройства със стомаха. Лош период за финансови спекулации. Емоционалните пориви могат да попречат на разсъдителността. Духовните и интелектуалните интереси отиват на втори план в съзнанието на хората. Да се избягва тежка и трудно усвоима храна. Да се пазят коленете. Благоприятно време за земеделие. Неблагоприятно за всички начинания, изискващи голям разход на енергия, за установяване на нови връзки, за приемане на нови сътрудници на работа. По-добре е за сега да не се обръщате към началниците с иновационни предложения.

Сънища – Единственият лунен ден, в който образите в съновиденията не носят никакъв съществен смисъл. Като правило това е само хаотичен набор от символи, които са отражение на отминали събития. Според практиката хората забравят своя сън в този ден и изобщо не помнят какво са сънували. Важното е много добре да се наспите.

Покупки – Неблагоприятен ден за всички покупки. Няма да забележете нещо важно, някой скрит дефект относно покупката и после може да съжалявате, че сте я купили.

Подстрижка – Отказвайки се от подстрижка, вие защитавате сърдечно-съдовата и ендокринната система. Може да боядисвате косата с натурални оцветители в тъмни тонове за вътрешна стабилизация.

Секс - В 16-ти лунен ден никакъв секс, никаква еротика, само почивка!