Луна в Рак означава, че е настъпило време за занимания със семейството, дома и за грижи за близките ви хора. Един от най-добрите способи е приготвянето на общ обяд или вечеря за приятели и роднини. Веселият смях и разположението на приятелите и семейството събрани на една маса е най-добрият метод да се укрепят взаимоотношенията и да се изпълни дома с радост и веселие. Освен това всяко приготвено с любов блюдо ще укрепи вашият организъм с допълнителна енергия. Ако преживявате емоционален застой и изпитвате страх или тревога, то здравата храна може да ви разсее. Когато Луната преминава през Рак, също така е хубаво да се занимавате с въпросите на охраната и безопасността. Подходящо благовоние – жасмин. Подходящ метал и камъни - сребро и лунен камък. Части на тялото - стомах и гърди. Уязвим е и дванадесетопръстника.

16-ти лунен ден (до 18:51ч) е един светъл и хармоничен ден, в който следва да се избягват спорове, критики, всякаква агресивност и безцеремонност в поведението. Това в последствие може да се отрази на здравето, тъй като астралната енергия е в упадък.

Денят е свързан с Божията искра. Повишението на температурата на тялото е знак за благодат, както усещането за студ свидетелства за недоволството на вашия Ангел-Хранител. Счита се за благоприятен ден за начало на нови дела. Нараства влечението към красотата и изкуството. Общуването с близки приятели носи истинско удоволствие. Добре е да се завършват дела, да се връщат дългове, да се помирявате с хората, да си прощавате и да възстановявате отношения.

Ако чуете да ви наричат по име, веднага си намислете желание. Ако намерите метални предмети, монети, това е лош знак в днешния ден и по-добре не ги вземайте.

Подстрижка – Отказвайки се от подстрижка, вие защитавате сърдечно-съдовата и ендокринната система. Може да боядисвате косата с натурални оцветители в тъмни тонове за вътрешна стабилизация.

Покупки – Неблагоприятен ден за всички покупки. Няма да забележете нещо важно, някой скрит дефект относно покупката и после може да съжалявате, че сте я купили.

Секс - В 16-ти лунен ден никакъв секс, никаква еротика, само почивка!

Сънища – Единственият лунен ден, в който образите в съновиденията не носят никакъв съществен смисъл. Като правило това е само хаотичен набор от символи, които са отражение на отминали събития. Според практиката хората забравят своя сън в този ден и изобщо не помнят какво са сънували. Важното е много добре да се наспите.