Празнуват Васил, Васко, Василка, Василена, Васена, Васка, Веселин, Веселина, Веско, Весела, Веска, Босилко, Босилка.

Луната е в знак Водолей. Настроението се променя често и рязко. Разстоянието от любовта до омразата максимално се скъсява. Властва неопределеността, която ни плаши. Подходящо време да се занимаваме с това, което ни увлича, с творческите си пориви, с нови проекти, срещи с приятели, търсене на единомишленици. Подхожда за реализация на всякакви смели идеи. В такива дни ни интересуват повече нашите приятели отколкото близките и е много приятно да провеждаме времето си с тях и с хора, които ни разбират. Може да изоставим старите си планове и да се захванем с нови.

Символ на 4-ти лунен ден е “Райското дърво” или “Дървото на познанието”. Не съвсем благоприятен ден. Спомнете си за Адам и Ева, които вкусили от забранения плод от дървото на познанието и извършили грехопадение. И този ден е такъв - ден на грехопадението. Възможни са всякакви изкушения да ви съблазнят, може да ви се наложи да избирате между доброто и злото. Затова е най-добре да прекарате деня в уединение, да практикувате изкуството на богатите “нищонеправене” и да не вземате скорострелни решения. Особено актуална е поговорката днес: “По-добре десет пъти премисли, тогава режи”. Изкушения ще дебнат отвсякъде. На всеки ъгъл може да изскочи по една змия, готова да ви покаже дървото на познанието, отрупано с ябълки. Това може да бъде и някоя улична търговка, която иска да ви вземе парите изкушавайки ви със стоката си или да ви дебне заплахата от изневяра.

Отношения – Много е подходящо семейството да се събере около масата и да обсъди общите текущи дела или просто да общувате заедно. Развлекателните мероприятия да се избягват сега.

Подстрижка – Ако в момента ви устройва здравето и личния ви живот, то въздържайте се от подстригване. След него косите ви ще растат дълго, може да се измени тяхната структура, дебелина на косъма, гъстотата, което неизбежно ще повлияе върху енергообмена, което пък ще се отрази на вашия живот като цяло.

Секс - Необходимо е да бъдете внимателни в интимните взаимоотношения и да се използват по-леки форми на секс или въобще да не го правите.

Сънищата мога да покажат изкушенията, на които подсъзнателно сте готови да се поддадете или проблеми, свързани с вашия вътрешен избор за добро и зло.