Луната е в знак Дева. Време, в което човек се замисля за своето здраве и за режима си на хранене. Хората изпитват подсъзнателно желание за поддържане на ред и чистота в мислите, действията и около себе си. Подходящо за оформяне на парични документи. Развитие на търговията на дребно. Да се използват повече плодове и зеленчуци. Подходящо за козметични процедури. Не е подходящо за покупко-продажба на недвижимо имущество. Уязвими са нервната система и целия стомашно-чревен тракт без правото черво.

17-ти лунен ден (до 20:53ч) Денят е пасивен, но може да бъде и тежък. Период на натрупване на впечатления. Изостря се чувственото възприемане на света. Като мотив за постъпките, преобладават емоциите. Емоционалното състояние е нестабилно, а в настроението има резки промени без видими причини. От сълзи и сантимент, човек лесно може да премине към злоба и агресия. Препоръчва се вегетарианска диета. Целия ден е добър за работа. Хубаво е работата да бъде свързана с дома. Добре е излишната сексуалност да се трансформира в творческа енергия. Човек трябва да се справи с тъмните сили вътре в себе си. Необходимо е да се работи над лошите мисли. Да се съблюдава справедливост, да се оказва подкрепа на нуждаещите се. Кожните проблеми или скритите стари рани са знак за нарушаване на космическата еволюция. Не започвайте да се занимавате с големи проекти, иначе може да се окажете под влиянието на заинтересовани лица.

Пострижка – Ще ви донесе полза, ако не планирате големи промени. В противен случай се въздържайте. Подходящо е за използване на натурални оцветители на косата в светли или рижави тонове за подобряване на отношенията.

Покупки – Удачен ден за всякакви покупки. Главното условие е да изпитвате радост и да сте в приповдигнато настроение, когато придобивате закупеното.

Сънища – Ако сънувате катастрофи, агресия, кошмари, то значи, че отдавна не можете да изпитате радост от живота. Не си позволявате да се отпуснете. Необходимо е да се освободите от собствения си затвор, в който сами сте се поставили.