Луната е намаляваща и в знак Дева. Хората вече започват да стават по-практични и отговорни. Уязвим е стомашно-чревният тракт и нервната система. Да не се правят операции на органите на коремната кухина, да не се вади апендиксът освен при спешни случаи. Подходящо време за гладуване. Храната да е лека и еднообразна. Да се избягва тежката храна. Претоварването на стомаха носи повече вреда, отколкото в друго време. Заемете се с решение на проблеми, касаещи собственото ви здраве. Всичко, което направите сега, ще е двойно по-полезно.

След 19:34ч Луната ще се движи на празен ход. За важни срещи, разговори, предложения не е подходящо времето за тях.

23-ти лунен ден – Символ на деня е крокодил. Време за въздържание и спокойствие, за довършване на започнатото. Каквото и да става около вас, не се плашете. Помнете, че вие сте въплъщение на светлината и любовта на Бога. Пазете се да влизате в пререкания, от спорове и конфликти. Енергията на деня е напрегната. Трябва да имате самоконтрол и когато се създаде неприятна ситуация, по-добре да отстъпите. Учителят Дънов дава един метод: Когато сте неразположени, прекъснете работата си и излезте навън, изложете гърба си известно време на слънце и след това продължете работата си.

От интимност сега е желателно да се въздържате, още повече че в този ден са твърде уязвими половите органи както на мъжете, така и на жените. Сексът във всякакъв вид сега е противопоказен. Занимавайте се с нещо друго. Жените да бъдат много внимателни на улицата, при срещи с малко познати мъже, има вероятност от изнасилване. Мъжете могат много лесно да застанат на пътя на съпружеската измяна. Така че, ако не сте уверени в себе си, прекарайте вечерта в къщи. Опасен ден за зачатие.

Подстригването е противопоказно. Може да донесе след това неприятности.

Сънищата показват, доколко сте хармонична личност и доколко сте постигнали вътрешно равновесие. Това, което видите насън, показва вашето истинско отношение към себе си.

Пазете връзката си с Бога!