До 09:04ч Луната се движи на празен ход.

В 09:04ч Луната преминава в знак Рак – Благоприятно е за благоустройство на дома, за пране, чистене, грижа за дрехите и обувките. Не давайте пари назаем. Вана с морска сол и билкови отвари ще ви помогнат да се освежите и подмладите. Добре е да поспите през деня, вниманието е занижено. Топлота, доброта, задушевност, желание да бъде привлекателна ще преследва жените. Най-благоприятното си влияние Луната дарява сега. В никакъв случай не търсете утеха в храната. Последствията от кулинарните излишества ще се отразят зле на храносмилателната система.

Отношения – Ако ви се струва, че мъжът ви има някакви тайни от вас, то сега можете да ги разберете интуитивно. Твърде вероятно е вашите догадки да се окажат истина. Луната в знак Рак освобождава мозъчните центрове, отговорни за усещанията. Главното е да му се доверите и да не се съмнявате. Съмненията могат да доведат до множество догадки, в които да се оплетете.

Децата – Децата сега са възприемчиви към въпросите за морала и нравствеността. Може да поговорите с тях на етични теми и да им обясните както доброто, така и лошото. Добре е да обясните правилата на морала с различни примери или притчи. Оставете детето да съобщи за своите взаимоотношения със съучениците си, с приятелите си, за училище.

До 14:16ч важи влиянието на 11 лунен ден (виж предния ден).

12-я лунен ден (от 14:16ч до 15:16ч на 08.02.) Ден за проявяване на милосърдие и състрадание. Този, който не е милостив, няма да дочака милост от другите. Енергетиката на деня предразполага към правене на добро, за оказване на помощ. Затова е подходящо за благотворителни прояви, раздаване на милостиня, даване на пожертвувание. Ако нямате финансова възможност, може да проявите състрадание към тези, които се нуждаят от това. Ако можете да помогнете в нещо, помогнете. В никакъв случай не трябва днес да се изпитват чувства като злоба и ненавист. Не участвайте в спорове, ако има проблем в отношенията, то се постарайте да се помирите иначе после ще бъде по-трудно да го постигнете.

Ден за победа на мъдростта над чувствата и като резултат - успокоение и укрепване на духа. Подходящо е за уединение и молитви. Първо се помолете за другите, тогава и вашите молби ще бъдат чути и изпълнени. Не трябва да плачем и да се сърдим. Не правете непоискано добро иначе ще поемете част от кармата на другия човек. Ако заболеете през този ден, означава, че неправилно сте използвали мъдростта. Нищо не трябва да се предприема или да се започва нещо ново, защото ще бъде напразно и ще донесе само загуби.

Сънища – Счита се, че пророчески се явяват само кошмарите и конкретни сънища. Сънищата са значими само по изгрев слънце.

Подстрижката в това време подобрява здравето, освобождава ви от обидите и притегля богатство.