В 12:45ч Слънцето напуска знака на Стрелеца и преминава в знак Козирог. Време, в което хората стават по-земни, проявяват повече практичност и здрав разум.

Луната е в знак Везни, което носи Ян-ска енергия, въздушна стихия, кардинално качество. На везни е присъщо стремеж към хармонични отношения, дипломатичност и умение безконфликтно да се постигат целите. Засилва се подсъзнателното желание да се харесаме, да получим знаци на внимание, да се чуят думи на одобрение. Лесно намираме общ език с другите хора. Счита се, че това е най-добрият знак за примирие и възстановяване на отношения. Заедно с това се засилва и колебанието, нерешителността. Чашите на Везните трябва да задържим в равновесие.

Неблагоприятно е: да се слушат съвети, да се правят скъпоструващи покупки, всякакви занимания с неестетични дела.

Благоприятно е: за срещи, запознанства, прием на гости, посещение на културни мероприятия, развитие на сътрудничество, реклама, подобряване на имиджа, покупка на мебели и предмети на изкуството, за творчество и вдъхновение, пътувания и пътешествия. Също така за процедури по избавяне от излишно тегло, за целулит и занимания с йога, което води до подобряване на енергийната система на човека в равновесие.

Символ на 22-ри лунен ден е слонът Ганеша. Период на мъдрост, знания, духовност. Добре е за самообразование, за посещение на библиотеки, ходене на лекции. Всички замислени отрицателни постъпки са обречени на провал. Не трябва да се отпускате и да се омързеливяте, а твърдо да вървите наред към набелязаните цели. Не трябва да се предприема нищо ново, никакви действия, от които да очаквате успех или наслада. Препоръчва се да се посветите на дома и домашната работа. Проведете този ден в семеен кръг, той носи вибрациите на сближението. Общувайте с децата си, подарете им подарък, похвалете ги и им кажете, че те за вас са най-ценните и скъпи същества. Окуражете ги с вниманието си. Това е единственият лунен ден, когато употребата на сладко е желателно и всячески се приветства. Също употребявайте повече зеленчуци, изобщо растителна храна в големи количества. Заболявания появили се днес са доста опасни. Благоприятно време за търговия, но всички действия трябва да бъдат добре обмислени и тогава ще ви провърви. Обърнете внимание също на сънищата си, те могат да съдържат важна информация за вас. Можете да получите отговори на интересуващите ви въпроси.

Подстрижка – Не се подстригвайте много късо! Може след подстрижката в този ден да придобиете нещо ново, но също така може да натрупате няколко излишни килограма.

Сънища – в съня си ще видите символи, които ще ви помогнат да разберете в коя част от своята Душа трябва да внесете светлина и радост. Опирайки се на символите на вашия сън, нужно е да видите къде постоянно допускате грешки и кое ви пречи да усетите пълноценно радостта от битието.

В „Курс по чудеса” има едно изречение, което звучи така:

Днес бъди готов за чудеса!